DUIVEN, 15 november 2011 15:38

Uponor RTM fittingen genomineerd voor VSK Award

Tijdens een drukbezochte persconferentie maakte juryvoorzitter Ed Nijpels maandag bekend dat de Uponor RTM fittingtechnologie is genomineerd voor de prestigieuze VSK Award. In haar juryrapport omschrijft de tienkoppige jury de jongste Uponor-innovatie als een uitstekend voorbeeld van een succesvolle doorontwikkeling van een bestaande montagetechniek.

De jury sprak ook haar waardering uit over de wijze waarop Uponor actief bijdraagt aan de verbetering van het werkcomfort, de werksnelheid en de kwaliteit van het eindproduct van de installateur.

De genomineerde Uponor RTM fitting met het ‘tool-inside-principe' is uniek binnen de installatiebranche. Voor het maken van een volwaardige, betrouwbare persverbinding is geen investering in gereedschap, ruime werkplek of tijdrovende persprocedure meer nodig. De installateur steekt de Uponor meerlagenleiding simpelweg in de RTM fitting. Met deze eenvoudige handeling wordt het geïntegreerde persgereedschap automatisch geactiveerd.

 De gekleurde veiligheidspen in de fitting schiet los, waarna de voorgespannen ring zich met een perskracht van twee ton gelijkmatig om de leiding perst. De duidelijk hoorbare ‘klik' en de persmarkering in het venstertje bevestigen de geslaagde persverbinding. Vanzelfsprekend is ook dit nieuwe Uponor verbindingsconcept KIWA en KOMO gecertificeerd.

Klik hier voor meer informatie over het Uponor RTM assortiment.

bron: Nathan Import/Export

Foto's:

Uponor RTM fittingen genomineerd voor VSK Award

© Aandrijvenenbesturen.nl