UTRECHT, 14 november 2011 09:35

Enthousiaste reacties op Cadmes SolidWorks-evenement

Het multimediale SolidWorks-evenement dat Cadmes op 1 november in Media Plaza Utrecht organiseerde, was een groot succes. Ruim 500 SolidWorks-gebruikers namen deel aan workshops en presentaties op het gebied van onder andere 'Augmented Reality', 'Rendering like a pro' en 'Duurzaam Ontwerpen'. Ook was er een infomarkt met specialisten op het gebied van Product Design/3D Printing, ERP, CAD/CAM, en maar.

Op het event was ook een delegatie aanwezig van het CQS Group T Racing Team; een ecologisch racing team bestaande uit 20 gemotiveerde ingenieursstudenten van de Internationale Hogeschool Groep T, te Leuven. Hun met behulp van SolidWorks ontwikkelde elektrische 'race-eend', trok grote belangstelling.

Reacties van bezoekers

Netwerken, leren over de nieuwste mogelijkheden van SolidWorks 2012, kennismaken met nieuwe technieken en het uitwisselen van 'tips & tricks' vonden de bezoekers de belangrijkste redenen om naar het evenement te komen, zo bleek uit de enquête die Cadmes na afloop onder de aanwezigen heeft gehouden.

Nuttig event

Gerbert Thelissen, General Manager van Cadmes tijdens het evenement: "Het uitvind- en innovatieklimaat is in ons land structureel goed, maar we moeten wel blijven vernieuwen willen we onze goede ranking op de wereldranglijst behouden." Thelissen gaf verder aan dat Cadmes blij is met dit soort events, om ervaringen en feedback van SolidWorks-gebruikers te oogsten. "Met de meningen van onze klanten sturen we de productontwikkelaars van SolidWorks aan en dat resulteert weer in nieuwe en verbeterde functies", aldus Thelissen.

 

Uit de na afloop gehouden online enquête bleek dat 93,8% van de deelnemers tijdens het evenement een zeer goed beeld had gekregen van de nieuwe 2012 versie van SolidWorks. Het merendeel van hen gaf aan, vanwege de nieuwe en verbeterde functies, zo snel mogelijk met de nieuwste versie van Solid Works aan de slag te zullen gaan binnen hun werkgebied.

 

Ook tijdens de dag werden de meningen gepolst onder de deelnemers. "Voor mij is dit altijd een 'leerzaam uitje'," zei één van de deelnemers, hoofd engineer bij een internationaal succesvolle Nederlandse apparatenbouwer. "Je leert hier in korte tijd op een duidelijke en prettige manier wat nieuw is in de Solid Works 2012 versie en ook het uitwisselen van ervaringen met mede Solid Works gebruikers vind ik altijd erg nuttig."

bron: Cadmes

Foto's:

Cadmes event

© Aandrijvenenbesturen.nl