Laatste nieuws:

HOOFDDORP, 7 november 2011 11:11

Energieopwekkende draaideur

Het TNT Green Office Hoofddorp, dat op 29 september officieel werd geopend, heeft een wel heel bijzondere entree. Koninklijke Boon Edam plaatste een revolutionaire NRG+ Energieopwekkende Tourniket in de hoofdentree. Het kantoorgebouw is het eerste in Nederland dat voldoet aan de toekomstige EU-regels op het gebied van energieneutrale gebouwen. Daarnaast heeft het gebouw de hoogst haalbare kwalificatie ('Platinum') binnen het internationale duurzaamheidslabel behaald.

'
1/1

Architect Paul de Ruiter is verantwoordelijk voor het ontwerp van het TNT Green Office Hoofddorp. Door duurzaamheid als uitgangspunt bij het ontwerpproces te nemen heeft het gebouw de hoogste graad op het gebied van duurzaamheidsclassificeringen behaald. Het gebouw is volledig CO2-neutraal, scoort meer dan 1000 punten volgens de GreenCalc meting en heeft tevens het LEED Platinum niveau behaald. Het gebouw bespaart 60% energie ten opzichte van een traditioneel gebouw en de resterende energiebehoefte wordt op milieuvriendelijke wijze ter plekke gegenereerd. 

Energieopwekkende draaideur

De in de hoofdentree geplaatste draaideur van Boon Edam speelt een belangrijke rol in de duurzame uitstraling van het gebouw. Een draaideur levert een actieve bijdrage aan het besparen van de duurzaam opgewekte energie door het altijd-open altijd-gesloten principe. Hoewel in eerste instantie was gevraagd om een "gewone" draaideur, is tijdens het bouwtraject door de top van TNT de expliciete wens geuit om een NRG+ Tourniket te plaatsen in de hoofdentree, omdat deze uitstekend bij de duurzame uitstraling van het gebouw past. Met deze draaideur wordt energie genereert, zodra een persoon door de draaideur loopt.

Stroomgenerator

De NRG+ Tourniket is uitgerust met een speciale generator die wordt aangedreven door menselijke energie. Deze generator controleert bovendien de draaisnelheid van de deur, zodat de veiligheid gewaarborgd is. Het plafond van de deur is gemaakt van veiligheidsglas en biedt hiermee een duidelijk zicht op de toegepaste technologie. Een set speciale condensatoren slaat de gegenereerde energie op en vormt hiermee een bron van energie om de low energy LED-verlichting in het plafond brandend te houden. In het geval dat de LED-verlichting alle beschikbare energie heeft verbruikt, schakelt de hoog-rendement besturing over naar het 220V net van het gebouw zelf. Dit systeem garandeert dat de deur altijd duidelijk verlicht is, zelfs in het geval van een beperkt aantal passanten.

bron: ANP

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden