Laatste nieuws:

MAIDEN, VS, 26 oktober 2011 12:03

Apple bouwt zonnepark bij datacenter

Apple is begonnen met de voorbereidingen voor een groot zonnepark tegenover haar datacenter in North Carolina. Dit blijkt uit de goedkeuring van een vergunning voor grondwerkzaamheden, die het elektronicabedrijf had aangevraagd bij de gemeente. De 69 hectare grond worden omgevormd tot een terrein voor opwekking van zonne-energie om het datacenter mee van stroom te voorzien.

Sattelietfoto van het terrein in North Caroline waar Apple's gigantische datacenter staat. Op het lege terrein ertegenover moet straks het zonnepark komen. (Foto: Google Maps)'
Sattelietfoto van het terrein in North Caroline waar Apple's gigantische datacenter staat. Op het lege terrein ertegenover moet straks het zonnepark komen. (Foto: Google Maps)
1/1
Het datacenter van Apple zorgt voor de infrastructuur van de onlangs gelanceerde iCloud dienst. Met iCloud kunnen gebruikers foto's en documenten draadloos synchroniseren tussen meerdere apparaten. Op de website van Apple is te lezen dat het bedrijf trots is op het gebruik van hernieuwbare brandstoffen. Ook Apple's centra in Austin, Sacramento (VS) en Cork (Ierland) draaien al volledig op groene stroom.

Ingenieursplannen Apple

In de ingenieursplannen voor het terrein wordt uit de doeken gedaan hoe het bedrijf wil voorkomen dat door de graafwerkzaamheden zand in kreken en rivieren terechtkomt. In de vergunning zijn geen details opgenomen over de precieze toepassing van zonne-energie in het toekomstige park. Ook de grootte van het eindresultaat stond niet vermeld. Wel staan er meerdere kiezelwegen gepland die makkelijke toegang tot de zonnepanelen mogelijk maken.

Bouwvergunning datacenter

Meer informatie over het zonnepark zal bekend worden zodra Apple een bouwvergunning aanvraagt. De gemeente van de plaats Maiden, waar Apple's gigantische datacenter vlakbij ligt, heeft tot op heden nog geen aanvraag voor een bouwvergunning gezien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (25)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden