Laatste nieuws:

LONDEN, ENGELAND, 24 oktober 2011 11:01

Top Gear gedeeltelijk vrijgesproken van smaad (video)

Vorige week heeft de hoge raad in Londen besloten dat het BBC-autoprogramma Top Gear niet geheel schuldig is aan smaad. Autofabrikant Tesla Motors had de makers van het tv-programma aangeklaagd na een test van de Tesla Roadster in het programma.

Still uit de gewraakte uitzending.'
Still uit de gewraakte uitzending.
1/1

Volgens Tesla werd de actieradius van de auto ten onrechte kleiner voorgedaan dan in werkelijkheid doordat presentator Jeremy Clarkson aangaf dat de accu van de elektrische auto al na 88 kilometer leeg was. Dit was veel minder dan het bereik van 321 kilometer wat Tesla beweerde.

De rechter oordeelde hierover echter dat de bewoordingen van Clarkson niet betekenen dat hij van mening was dat de eiser (Tesla) mensen misleidde. Volgens de rechter kon iedere Top Gear -kijker zelf ook bedenken dat de snelle rit van Clarkson op een gesloten circuit niet representatief zou zijn voor de prestaties van het voertuig bij normale omstandigheden op een openbare weg.

Ook beschuldigde Tesla het tv-programma ervan dat ze een doorgebrande stop hadden aangemerkt als een falen van de remmen. Volgens Tesla ging de auto kapot als gevolg van oververhitting en de roekeloze rijstijl van presentator Clarkson. Ook gaf Tesla aan dat ze nog steeds financiële schade ondervinden van de negatieve manier waarop hun elektrische auto in de uitzending naar voren kwam.

Of er van de kant van Top Gear sprake is van opzettelijk zwartmaken van Tesla is nog niet beslist. De rechter doet hierover binnen enkele weken uitspraak. De BBC vindt dat de hele claim verworpen moet worden.

Bekijk hieronder de gewraakte uitzending nogmaals. 

 

 

 

Reacties (1)

Tesla ought really appreciate this Top Gear test. This law response is pur sang their very bad message to the world of sincere car lovers, their very bad misunderstanding the art of buss.communication as transmitting loud and clear their inner companies culture as instinctively trying to fry any critical respons as so not welcome. And consider such 'emperors clothes politeness' ok & normal apperently within the plants cultures. Probably very good techchies and a set of oddball financial-only windheads on top. Instead learn & improve as Tesla the Great Inventor would do; redo and try again as good sports lads.

rene

25-10-2011 op 17:45

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden