ADELAIDE, AUSTRALIĆ«, 20 oktober 2011 10:06

TU Delft tweede in World Solar Challenge

Het Nuon Solar Team van de TU Delft is vandaag als tweede over de finish gegaan tijdens de World Solar Challenge 2011. De eerste plaats was voor het Japanse team van Tokai University. Tot aan het einde was het tussen de Japanners en Nederlanders een spannende race. Tokai liep echter toch op het einde weer iets uit en wist dus de erezege te behalen.

Gisteren was het team uit Delft nog bezig met een mooie inhaalrace en was het verschil van 25 minuten teruggebracht naar drie. De zonne-auto van het team, de Nuna6, had helaas tegen het einde van de race wat problemen, die ondermeer veroorzaakt werden door slecht weer. De auto kwam vanwege bewolking en regen bijna niet meer vooruit. Coureur Rob Kamphues: "We hadden de tweede plek zomaar kunnen verspelen aan Michigan."

Nuna6

De Nuna-auto's van TU Delft hebben een prima reputatie op de World Solar Challenge. De wagens uit Delft wonnen tot nu toe vier keer de eerste plaats (in 2001, 2003, 2005 en 2007). De lucky streak lijkt nu een beetje voorbij, ook omdat het team in 2009 ook de eerste plaats al moest afstaan aan de Tokai University. Nu is de Nuna tweede dus, maar toch "een mooie tweede plek", zoals het team zelf via Twitter aangaf, kort na de finish.

Vervolgstrijd Twente en Ashiya

Hoewel de strijd tussen Japan en Nederland in de top al is beslist, woedt die nog in volle hevigheid in de tweede groep. Nu Tokai de winnaar is en Delft tweede, komt Michigan vandaag binnen als derde. Dit betekent dat Solar Team Twente voor een vierde plek gaat als ze hun positie weten te heroveren. Solar Team Twente ligt momenteel op een vijfde plaats en racet op dit moment tegen het andere Japanse team, dat van Ashiya University.

Foto's:

De zonne-auto van TU Delft

De zonne-auto van TU Delft

© Aandrijvenenbesturen.nl