Laatste nieuws:

DEN HAAG, 16 oktober 2011 00:10

Belastingkorting voor vernieuwende ondernemers

Bedrijven die volgend jaar investeren in de ontwikkeling van vernieuwende producten en diensten krijgen daarover een belastingvoordeel van tien procent.

Staatssecretaris Weekers: 'De RDA was de missing link'.'
Staatssecretaris Weekers: 'De RDA was de missing link'.
1/1
Dat schrijft staatssecretaris Weekers van Financiën mede namens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een zogeheten nota van wijziging op het Belastingplan 2012.  "Deze maatregel komt in de plaats van subsidies en geeft het bedrijfsleven nog meer vrijheid voor het ontwikkelen van innovatieve producten," stelt de staatssecretaris.

De belastingkorting is geregeld in de eerste nota van wijziging op het Belastingplan 2012. Deze zogenoemde Research & Development aftrek (RDA) is een extra aftrekpost op de winst van ondernemingen voor niet-loonkosten en investeringen die betrekking hebben op de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

 Meer investeren

"Dit trekt bedrijven over de streep om veel meer te investeren in de zoektocht naar nieuwe producten en diensten", zegt minister Verhagen ,,Op die manier versterken we groeivermogen van onze economie."

Het percentage van de extra aftrek voor 2012 wordt voorzien op veertig procent. Dit levert in de vennootschapsbelasting - bij een tarief van 25 procent - een netto voordeel op van tien procent. Ook ondernemers die inkomstenbelasting betalen krijgen belastingkorting. De hoogte hangt af van het belastingtarief dat de ondernemer betaalt.
Doordat de komende jaren het budget voor de belastingkorting stijgt van 250 miljoen euro in 2012 naar 500 miljoen euro in 2014 kan de belastingkorting voor alle ondernemers nog toenemen.  Staatssecretaris Weekers: "De RDA was de missing link in onze fiscale regelingen. Naast de innovatiebox voor innovatiewinst en de afdrachtvermindering voor personeelskosten voor onderzoekers, geldt hiermee ook een faciliteit voor overige innovatiekosten."

Nieuwe koers

Met deze maatregel geeft het kabinet vorm aan de nieuwe koers in het bedrijfslevenbeleid waarbij 9 topsectoren centraal staan. Naast minder belasting voor vernieuwende ondernemers, komt er veel meer durfkapitaal voor starters en snelle groeiers, onnodige regels worden afgeschaft en er komt een diplomatieke lobby voor onze bedrijven in het buitenland. Uitgangspunt van het nieuwe beleid is dat niet meer wordt gestuurd met regels en subsidies, maar dat Nederlandse bedrijven de ruimte krijgen om te ondernemen, te investeren, te innoveren en te exporteren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (15)

28 maart 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
RailTech 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden