Laatste nieuws:

DEVENTER, 5 oktober 2011 16:12

Analyse smeermiddelen belangrijke informatiebron

Smeren heeft voor sommige bedrijven het imago dat het vooral een geschikt karweitje is voor de jongste bediende. Andere bedrijven nemen hiervoor juist mensen aan die de smeerwerkzaamheden coördineren, ontwikkelingen bijhouden, mensen informeren en opleiden en zich bezig houden met alle bijbehorende problematiek.

 '
1/1
Smeren is binnen Tata Steel een essentieel onderdeel van het onderhoud om zo het enorme machinepark draaiende te kunnen houden. Alle smeertechnische vragen worden opgepakt door de Smeeradviesdienst; een samenwerkingsverband tussen de HTD Maintenance Services en de service unit ‘Projects & Technical Consultancy', PTC.

Toegankelijkheid van smeerpunten

Paul Veerkamp van PTC: "Voor een deel worden onze werkzaamheden gestuurd op basis van vragen vanuit de fabriek. In de meeste gevallen gaat het dan al om een echt probleem van een vastlopend lager of bewegende delen die een ander geluid maken dan normaal. Maar ook komen er regelmatig vragen binnen of een specifiek smeermiddel kan worden vervangen voor een ander product, hoeveel smeermiddel een bepaalde machine nodig heeft, enzovoorts. Ikzelf ben vooral betrokken bij alle nieuwbouw waarin smeren altijd een apart thema is. Zo is een aantal jaren geleden een nieuwe wals gebouwd waarbij ik vanaf het begin, dus al in de ontwerpfase, alle aspecten met betrekking tot smeren heb begeleid. Welk smeersysteem kiezen we, op welke plaatsen moet het systeem toegankelijk zijn om te smeren en welk smeermiddel wordt uiteindelijk toegepast. Op alle genoemde vlakken is ruime kennis nodig om later in de praktijk het maximale voordeel te halen. Vooral tijdens de ontwerpfase is het belangrijk om bijvoorbeeld de toegankelijkheid van de smeerpunten in de gaten te houden. Wanneer deze op een onmogelijke plaats terecht komen zal de betreffende onderhoudsmedewerker minder ‘zin' hebben om er te smeren met alle mogelijke gevolgen van dien."

Lees het hele artikel in a&b 10

bron: a&b

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden