NEW YORK, VS, 20 september 2011 10:10

Arduino arm in arm met ARM

Op de Maker Faire in New York heeft Arduino afgelopen weekend haar eerste ontwikkelbord met een ARM-processor getoond, genaamd de Arduino Due. Arduino ontwikkelt en verkoopt open-source ontwikkelplatforms die normaliter gebaseerd zijn op megaAVR microcontrollers van Atmel. Met de Due omarmt Arduino nu ook de technologie van ARM.

De Arduino Due betekent een enorme doorbraak voor Arduino, omdat ze voor het eerst een ontwikkelbord lanceren met ARM-technologie aan boord. Atmel leverde voor het bord de SAM3U-microcontroller, een 32-bit ARM Cortex-M3 processor die draait op een kloksnelheid van 96 MHz met 256 Kb flashgeheugen, 50 Kb Sram, 5 SPI bussen, 2 I2C interfaces, 5 UARTS, 16 analoge 12-bit inputs en meer. 

Open-source lancering

Arduino lanceert niet gelijk een compleet platform, maar neemt een community-gerichte aanpak, waarbij een select aantal ontwikkelaars demoborden in handen krijgen. Zodoende kunnen de ontwikkelaars mede het platform vorm gaan geven. Een klein aantal borden wordt verkocht via de Arduino store. Het uiteindelijke eindproduct wordt eind dit jaar gelanceerd. 

bron: Arduino

Foto's:

Arduino Due

De Arduino Due, met een 32-bit ARM Cortex-M3 processor aan boord.

© Aandrijvenenbesturen.nl