Laatste nieuws:

DELFT/AGBANI, NIGERIë, 14 september 2011 12:39

Expertcentrum zonne-energie TU Delft en Universiteit van Nigeria

De St. Cyprian Special Science School in het dorpje Agbani bij Nsukka in Nigeria begint het nieuwe schooljaar met elektriciteit uit zonnepanelen. Deze zijn in augustus door docenten en studenten van de TU Delft geïnstalleerd. Zij deden dat in het kader van een samenwerkingsproject van de TU Delft en de Universiteit van Nigeria Nsukka.

(foto: Solar Energy Nsukka project)'
(foto: Solar Energy Nsukka project)
1/1

Het project ‘Solar Energy Nsukka' heeft als tweeledig doel in de regio een expertcentrum over duurzame energie op te richten, én de lokale school te voorzien van een duurzame en betrouwbare energievoorziening. 

Elektriciteit in Nigeria

Nigeria is een van de armste landen ter wereld: 70 procent van de bevolking verdient minder dan twee dollar per dag. Een goede energievoorziening zou bijdragen aan een goede gezondheidszorg, goed onderwijs en economische bedrijvigheid. Maar slechts de helft van de Nigerianen heeft toegang tot het elektriciteitsnet. Bovendien wordt de meeste stroom opgewekt met vervuilende en luidruchtige generatoren. 

Expertcentrum zonne-energie

Een manier om elektriciteit toegankelijk te maken voor een veel groter deel van de Nigeriaanse bevolking, is door het lokaal (en duurzaam) op te wekken. Helaas staan hoge kosten en een gebrek aan kwaliteitscontrole deze ontwikkeling vooralsnog in de weg. De TU Delft en de Universiteit van Nigeria Nsukka zijn om deze reden het samenwerkingsproject ‘Solar Energy Nsukka' gestart.

Het project heeft als doel in de regio Nsukka een expertcentrum over zonne-energie op te richten en de lokale St. Cyprians Special Science School te voorzien van zonnepanelen. Voor de Science School betekenen de zonnepanelen dat stroomstoringen tot het verleden behoren en dat er geen kosten meer zijn voor brandstof en onderhoud van de generatoren die nu worden gebruikt.

"Voor de TU Delft en de Universiteit van Nigeria Nsukka leveren de panelen kennis op over hoe dergelijke zonnesystemen het beste beheerd en opgeschaald kunnen worden," aldus onderzoeker Otto Kroesen van de TU Delft.

Het uitwisselen van kennis tussen de universiteiten en de Science School is een belangrijk speerpunt. Zo worden er gezamenlijk onderwijsprogramma's ontwikkeld op het gebied van duurzame energie, delen docenten van de TU Delft hun kennis via Open Course Ware en worden uitwisselingsprogramma's voor docenten en studenten opgezet.

Lighting Nigeria

12 studenten van de TU Delft en de Universiteit van Nigeria Nsukka hebben zich inmiddels verenigd in de organisatie Lighting Nigeria. Folkert Moll, student aan de TU Delft en bestuurslid van Lighting Nigeria: "We willen de zonne-energieprogramma's ook op andere scholen toepassen in Nigeria. Bovendien willen we de lokale zonne-energiebedrijven helpen winstgevend te worden."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden