BRUSSEL, BELGIë, 11 augustus 2011 10:26

Europese Commissie zoekt innoverende vrouwen

De Europese Commissie (EC) is op zoek naar vrouwelijke ondernemers die een opmerkelijke innovatie hebben gerealiseerd en op de markt hebben gebracht. Met de wedstrijd 'EU Prize for Women Innovators' wil ze 3 innoverende vrouwen belonen met prijzen van € 25.000, € 50.000 en € 100.000. Inschrijven kan tot en met 20 september 2011, 17.00 uur.

Steeds meer vrouwen zijn actief in de researchsector. Maar er zijn nog altijd te weinig vrouwen die innovatieve ondernemingen opstarten. Europa moet een beroep kunnen doen op al haar menselijk potentieel om te blijven concurreren en oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen die ons te wachten staan (zoals de gezondheidszorg, de klimaatverandering, efficiëntie op het vlak van energie en hulpbronnen). Daarom is het tijd om dit onontgonnen gebied binnen Europa aan te boren. 

Meer vrouwelijke ondernemers

De nieuwe 'EU Prize for Women Innovators' van de Europese Commissie wil een groter publiek bewust maken van de nood aan meer innovatie en meer vrouwelijke ondernemers. Vrouwelijke ondernemers die financiering vanuit het Zevende Kaderprogramma (KP7) of Competitive and Innovation Framework Programme (CIP) hebben ontvangen kunnen meedoen. 

Klik hier voor meer informatie.

bron: Agentschap NL

Foto's:

Europese Commissie zoekt innoverende vrouwen

© Aandrijvenenbesturen.nl