, 3 augustus 2011 09:46

B&R Automation - ACOPOS

ACOPSmulti65:
Modulaire aandrijfsysteem oplossing voor het hoogste prestatieniveau.

AcoposDe ACOPOSmulti65 omvormer is voor toepassingen,
waarbij de drive direct gemonteerd wordt op de
machine. Dit maakt flexibele machineconfiguraties mogelijk.


Drive-oplossingen die perfect zijn afgestemd op de toepassing zijn een basisvoorwaarde om machines en systemen concurrerend te houden. Omvormers worden uit de schakelkast gehaald en worden geplaatst in de directe omgeving van de machine. Dit zorgt ervoor dat configureerbare modules omgezet worden in mechatronische units. Deze kunnen gemakkelijk worden aangesloten. Dit vermindert de lever-, installatie- en inbedrijfstelling tijden aanzienlijk. Hierdoor worden de omvormers direct geïntegreerd in de omgeving van de aandrijving. Extra begeleidende maatregelen zijn niet nodig. De meest ideale configuraties zijn ter beschikking. B&R ontwikkelde de ACOPOSmulti65 omvormer voor toepassingen, waarbij de aandrijving direct is gemonteerd op de machine.

ACOPOSmulti65 omvormers zijn ontworpen met IP65 bescherming. Hierdoor is het mogelijk om ze direct aan de machine te koppelen. De schakelkast bevat alleen de voedingmodules en de benodigde elektromechanische componenten. Dit maakt het makkelijker om modulaire machinearchitecturen te implementeren.
Een ander voordeel heeft te maken met de hybride bekabeling tussen de omvormers zelf. Het aaneenrijgen van de ACOPOSmulti65 drive modules in een lijn, de "daisy chain" bedrading, resulteert in een duidelijke en flexibele architectuur van de machine. Hierbij wordt energie van de ene drive module doorgegeven naar de volgende drive module.


Naast de bewezen veiligheid van de bekabelde STO en SS1, zal de ACOPOSmulti65 omvormer in het toekomstige optionele netwerk in een variant beschikbaar zijn die gebaseerd is op openSAFETY. Dit stelt gebruikers in staat om toegang te verkrijgen tot de volgende gecertificeerde functies voor ACOPOSmulti: STO, SBC, SOS, SS1, SS2, SLS, SMS, SLI, SDI en SLP.

 

Meer informatie

© Aandrijvenenbesturen.nl