Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 1 augustus 2011 09:07

Fontys Hogeschool Engineering tekent overeenkomst met EduNet

Fontys Hogescholen, een van de grootste Nederlandse hoger onderwijsinstellingen, heeft begin juli een overeenkomst gesloten met het kennisplatform EduNet. Door de overeenkomst krijgen studenten van Fontys Hogescholen toegang tot actuele technologiekennis en innovatieve producten op het gebied van industriële automatisering.

Gerrit Grolleman (General Sales and Marketing Manager Phoenix Contact BV) overhandigt Edunet plaquette aan Kees Driessen (directeur Fontys Hogescholen Engineering). '
Gerrit Grolleman (General Sales and Marketing Manager Phoenix Contact BV) overhandigt Edunet plaquette aan Kees Driessen (directeur Fontys Hogescholen Engineering).
1/1

Directeur Fontys Hogeschool Engineering Kees Driessen tekende de overeenkomst op 5 juli tijdens het Integrated Product Development Symposium (IPD), waar studenten van verschillende technische opleidingen de resultaten van hun praktijkgerelateerde techniekprojecten presenteerden.

 

Programma Manager Ricardo Abdoel (Fontys Hogeschool Engineering - Werktuigbouwkunde): "Met de aansluiting van Fontys Hogescholen bij EduNet stellen we ons open voor een actieve bedrijfsparticipatie in het hoger onderwijs. EduNet biedt ons nieuwe mogelijkheden om technologische kennis te delen met hogescholen, universiteiten en bedrijven als Phoenix Contact. Ook kunnen wij onze studenten via EduNet vertrouwd maken met de nieuwste technologieën. Een nauwe samenwerking met vooraanstaande bedrijven als Philips, ASML, DAF en TomTom maakt dat onze studenten naast een diepgaande theoretische kennis ook praktijkgerelateerde competenties kunnen ontwikkelen. Denk daarbij aan multidisciplinair samenwerken, communiceren, rapporteren en presenteren van resultaten."

 

Jaap Dijsselhof, Education Engineer Cito Benelux (moedermaatschappij Phoenix Contact): "Voor elke onderneming in de markt van de industriële automatisering is een hoog opleidingsniveau van afstuderende engineers van levensbelang. De studenten van nu komen straks voor grote en complexe uitdagingen te staan. Het is in ons eigen belang om studenten al tijdens hun studie in aanraking te brengen met de uitdagingen van de beroepspraktijk." Gerrit Grolleman, General Sales and Marketing Manager Phoenix Contact: "Als innovatieve onderneming voelen wij de maatschappelijke verplichting om jongeren te laten zien hoe leuk, spannend en interessant het werken met moderne techniek is. De toekomst vraagt om vakkundige en creatieve engineers die buiten gebaande paden durven te treden. De samenwerking tussen Fontys Hogescholen en EduNet biedt kansen voor de innovatieve engineers van morgen."

 

Bron: Phoenix Contact

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden