DEVENTER, 25 juli 2011 09:59

3D Systems neemt Alibre over

Een strategische zet: 3D Systems en Alibre hebben hun krachten gebundeld en besloten als één bedrijf verder te gaan. Zo moet het nieuwe bedrijf hét adres worden voor mensen die een allesomvattende oplossing zoeken voor 3D-printen.

Eerder berichtten we al over de samenwerking tussen Alibre en 3D Systems met betrekking tot hun 3D-printer en CAD bundel. Nu heeft 3D Systems haar samenwerkingspartner dus gekocht voor een niet nader genoemd bedrag. 3D Systems, een maker van 3D-printers en Alibre, een verkoper van CAD-software, werken zo op strategische wijze samen aan een toekomst voor 3D-printing.

One-stop-shop

De directeur van 3D Systems, Abe Reichental: "Het was voor ons en Alibre duidelijk dat we iets heel magisch in handen hadden met onze mogelijkheid om een naadloze ervaring voor ontwerpers en bouwers in één winkel te verkopen, waarin ze alles vinden wat nodig is."

Toegankelijkheid

3D Systems heeft een uitgebreide serie professionele 3D-printers in haar assortiment en Alibre's aantrekkelijk geprijsde CAD-software (slechts 99 dollar voor de instapversie) is een logische aanvulling hierop, zegt Reichental. Het maakt de technologie veel toegankelijker dan als iedereen apart componenten moet gaan aanschaffen om vervolgens enorm veel moeite te doen om te ontdekken wat goed werkt en wat niet. "We zien onze techniek niet als een vervanging voor professionele apparaten, maar als een manier om meer ontwerpers en producenten toegang te geven tot deze technologie", aldus Reichental.

 

bron: Design News

Foto's:

3D Systems neemt Alibre over

© Aandrijvenenbesturen.nl