Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 21 juli 2011 10:29

Tentoonstelling biomimicry in Eindhoven

Zuignappen, klittenband, robot-insecten, in de technieksector wordt grif leentjebuur gespeeld bij de natuur voor inspiratie, ook wel ‘biomimicry’ genoemd. In Eindhoven is dit najaar een tentoonstelling over biomimicry ingericht.

De koeling in dit gebouw in Harare (Zimbabwe) is geïnspireerd op termietenheuvels.'
De koeling in dit gebouw in Harare (Zimbabwe) is geïnspireerd op termietenheuvels.
1/1

Tot 31 oktober kan in het Milieu Educatie Centrum Eindhoven de tentoonstelling biomimicry bekeken worden. De expositie wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Stichting biomimicryNL.

Wat is biomimicry?

Biomimicry is samengesteld uit twee woorden: "bio" en een engelse woord "mimic", wat na-apen of nabootsen betekent; het na-apen van de natuur dus. Biomimicry is innovatie die geïnspireerd wordt door de natuur. Een gebouw in Harare (Zimbabwe) bijvoorbeeld heeft een passief koelsysteem geïnspireerd op termietenheuvels. Zwemrecords worden gevestigd in zwempakken geïnspireerd door haaienhuid en ga zo maar door. Maar ook klassieke dingen als zuignappen en klittenband zijn geïnspireerd op de natuur.

De tentoonstelling

De drie secties waar de tentoonstelling in is opgedeeld zijn ‘leren', ‘imiteren' en ‘respect voor de natuur'. Het geheel beslaat een vloeroppervlak van circa 100m2 en heeft al 7000 bezoekers getrokken. Nu zal Eindhoven de plek zijn waar geïnteresseerden tot 31 oktober deze expositie kunnen bezoeken. Biomimicry wordt tentoongesteld doormiddel van 36 opstellingen, 14 innovatiebeelden, computerschermen en op vele andere manieren.

Meer weten?

Bedrijven en personen die meer willen weten, er zijn ook diverse mogelijkheden om workshops te volgen. Meer informatie hierover kan opgevraagd worden via info@biomimicrynl.org
De tentoonstelling is voor iedereen gratis toegankelijk en is geschikt voor homo sapiens van 10 jaar of ouder. De expositie is Engelstalig met bijgaande Nederlandse vertalingen.

Klik hier voor meer informatie

 

bron: High Tech Campus Eindhoven

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden