EINDHOVEN / CAMBRIDGE, ENGELAND, 4 juli 2011 10:46

PragmatIC Printing en Holst Centre printen samen flexibele elektronica

Holst Centre in Eindhoven gaat samenwerken met het Britse PragmatIC Printing in onderzoek, ontwikkeling en het exploitatie van flexibele elektronica.

PragmatIC heeft een vernieuwende architectuur in halfgeleidertechnologie in huis dat nieuwe mogelijkheden biedt voor het onderzoeksprogramma van Holst Centre met betrekking tot flexibele halfgeleiders, transistors en circuits.

De samenwerking zal zich niet alleen beperken tot onderzoek en ontwikkeling, maar leidt ook nu al tot praktische toepassingen van flexibele elektronica. PragmatIC's klantgerichte prototyping van geïntegreerde productconcepten is versneld door de ervaring van Holst Centre in verwante technieken, zoals flexibele OLED's.

Gerwin Gelinck, onderzoeksleider bij Holst Centre: "PragmatIC's unieke apparaatstructuren en hoge resolutie printproces vullen de bestaande expertise van Holst Centre op gebied van materialen en geprinte elektronica aan. We denken dat deze combinatie enorm veel vooruitgang zal betekenen voor de praktische commerciële toepassingsgebieden van geprinte elektronica."

Scott White, CEO van PragmatIC: "Deze samenwerking geeft PragmatIC toegang tot de schat aan ervaring en onderzoeks-mankracht onder een open innovatie model. We kijken ook erg uit naar de mogelijkheid om Holst Centre's netwerk van partners te benutten om een nog breder aanbod van geprinte elektronica aan onze klanten aan te kunnen bieden."

bron: Holst Centre

Foto's:

Microprocessor geprint op folie

Microprocessor geprint op folie

© Aandrijvenenbesturen.nl