DEVENTER, 15 juni 2011 11:49

Airbus’ vliegtuig van de toekomst sprokkelt energie bij passagiers (video)

Airbus heeft een nieuw conceptvliegtuig laten zien. Het ontwerp staat volledig los van de hedendaagse economische en praktische realiteit en heeft enkele futuristische kenmerken.

Zo bevat dit passagiersvliegtuig stoelen die automatisch hun vorm en grootte aanpassen aan uw lichaam. Ook benut het toestel de lichaamswarmte van passagiers om energie op te wekken. Vergelijkingen met de sciencefictionfilm The Matrix zijn uiteraard snel gemaakt.

Slimme materialen

Hoe dit alles moet werken? Dankzij ‘slimme materialen' stelt Airbus, de rest aan de fantasie overlatend.

Het ideale ontwerp

Airbus gooit naast de realiteit, ook het traditionele klassensysteem overboord. Achterin het toestel zijn min of meer reguliere zitplaatsen te zien zoals we die nu ook kennen. In het midden is een zogeheten ‘interactiezone' ingericht, met hologrammen die u helpen ontspannen of waar vergaderd kan worden. In de neus van het vliegtuig staan nog meer speciale stoelen die desgewenst een massage of acupunctuurbehandeling kunnen geven. Dat wordt nog een lelijke verrassing als u onverhoopt een verkeerde knop indrukt.

UV-doorlatend

Ten behoeve van een prachtig uitzicht, kan het plafond in de neus transparant worden gemaakt. Dit is ook handig als u op weg bent naar het zuiden en alvast even wilt werken aan uw zomerse kleurtje.

bron: Engadget

Foto's:

Het Airbus-vliegtuig van de toekomst

Achterin het toestel lijkt het nog het meest op een regulier vliegtuig.

© Aandrijvenenbesturen.nl