PARIJS, FRANKRIJK, 10 juni 2011 12:04

Investering van 13 miljoen dollar voor Aldebaran Robotics

Intel heeft interesse getoond voor robotica door in Aldebaran Robotics te investeren. Het Franse robotbedrijf maakt en verkoopt geavanceerde mensachtige robots.

De geldinjectie in Aldebaran Robotics werd gedaan door Intel's investeringsorganisatie Intel Capital , met deelname van haar huidige investeerders CDC Innovation, iSource en Crédit Agricole Private Equity. Samen goed voor een financiering van 13 miljoen Amerikaanse dollars.

Robots voor menselijk welzijn

Doelstelling van het Franse roboticabedrijf is om hun robots te ontwikkelen voor het vergroten van het menselijk welzijn. Denk hierbij aan persoonlijke dienstverlening, gezondheidszorg en hulp aan autistische kinderen. De robots van Aldebaran combineren een scala aan gezichts- en spraakherkenningstechnieken, alsmede plaatsbepalingsmogelijkheden. Een flexibel platform voor de ontwikkeling van allerlei toepassingen.

Doorontwikkeling van robots

De nieuwe fondsen zullen voornamelijk benut worden om de robots van het bedrijf door te ontwikkelen voor meer sectoren zoals de gezondheidszorg en sociale zorg.

Bruno Maisonnier, directeur en oprichter van Aldebaran Robotics : "Dit is voor ons een fantastische blijk van erkenning en vertrouwen." Maisonnier ziet door de investering ook een hogere efficiëntie in productie tegemoet, naast een groei van de researchmogelijkheden.

Marcos Battisti, directeur van Intel Capital Western Europe and Israel: "Intel Capital is al een tijdje geïnteresseerd in robotica." Intel Capital ziet vooral veel in Aldebaran's werk op gebieden als steminteractie en videoanalyse.

bron: Aldebaran Robotics

Foto's:

Nao, de mensachtige robot ontwikkeld door Aldebaran Robotics

Nao, de mensachtige robot ontwikkeld door Aldebaran Robotics

© Aandrijvenenbesturen.nl