Laatste nieuws:

DELFT, 24 mei 2011 14:01

TU Delft opent nieuw ondernemerscentrum

Het nieuwe ondernemerscentrum van de TU Delft (Yes!Delft) is 9.000 vierkante meter groot. Het centrum biedt zogenaamde technostarters praktische ondersteuning bij de oprichting en ontwikkeling van hun bedrijf.

Voorzijde van Yes!Delft gebouw van de TU Delft'
Voorzijde van Yes!Delft gebouw van de TU Delft
1/1

Een technostarter is een startend bedrijf dat een technologisch product in de markt wil zetten. Er is genoeg tech-talent in Delft, aangezien het nieuwe pand al voor 90 procent bezet is. 

YES!Delft

YES!Delft is het ondernemerscentrum dat technisch ondernemerschap uitdraagt en in al zijn fasen ondersteunt. Alumni en wetenschappers van de TU Delft en uitvinders uit de regio zijn hier welkom om hun bedrijf te starten. Een selectiecommissie beoordeelt de kandidaten en de haalbaarheid van hun plannen voordat ze van het centrum gebruik kunnen maken. 

Rol van Yes!Delft

Voorheen zaten de starters verspreid over de hele TU Delft. Nu ze allemaal bij elkaar zitten in één pand, kan Yes!Delft hen als incubator goed begeleiden bij hun bedrijfsactiviteiten. Daarnaast kunnen de technostarters ervaringen met elkaar delen en van elkaar leren, wat de ontwikkeling van de start-ups ten goede komt. 

Succesvolle start-ups

Een bekend voorbeeld van een start-up is de Senz Umbrella. Deze stormparaplu is bestand tegen windkracht 10. Bekijk het octrooi op de SENZ paraplu.

Een ander voorbeeld is Epyon dat op de markt is met Ultra Fast chargers. Dit zijn laadpalen waarmee speciale accu's voor elektrische voertuigen binnen enkele minuten kunnen worden opgeladen.

Meer informatie

website van Yes!Delft

bron: Agentschap NL

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden