Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 6 april 2011 11:12

Robotvoetbalteam uit Eindhoven wint German Open

Het robotvoetbalteam Tech United Eindhoven van de TU/e heeft in Magdeburg het Open Duits kampioenschap robotvoetbal gewonnen. Het team won zondag 3 april in de finale met 3-0 van het team van de universiteit Stuttgart. Het TU/e-team is hiermee helemaal klaar voor de wereldkampioenschappen die van 5 t/m 11 juli in Istanbul worden gehouden.

'
1/1

De RoboCup German Open 2011 is van 31 maart tot en met 3 april in Magdeburg gehouden. Het resultaat werd mede behaald dankzij het puike keeperswerk van de met lasercamera's uitgeruste nieuwe doelman van het TU/e-team. Ook de snelle passes van de vier veldspelers verhoogden het scorend vermogen van het Eindhovense robotteam. Van de elf wedstrijden werden er tien gewonnen en een match eindigde in een gelijke stand. Het doelsaldo van het TU/e-team tijdens dit German Open is 105 voor en 7 tegen en dit spreekt voor zich.

Nieuw in de @Home-klasse

Het TU/e-team Tech United Eindhoven deed voor het eerst mee in twee klassen. Naast voetballende robots deed zorgrobot Amigo mee in de @Home-klasse. Het doel van deze klasse is om de ontwikkeling van robotica in de thuisomgeving te versnellen. De deelnemende robots voeren opdrachten uit die zich in het dagelijks leven kunnen voordoen zoals een pak melk uit de koelkast nemen. Aan de @Home-competitie werd deelgenomen door acht robots. Amigo eindigde in zijn eerste wedstrijd op de zesde plaats. "Je kunt altijd problemen verwachten. Maar we hebben veel vooruitgang geboekt deze dagen en genoeg bijgeleerd. We zijn zeker tevreden over deze eerste deelname", aldus Janno Lunenburg, leider van het Amigo-team.

Mid Size-klasse

De voetbalrobots van Tech United spelen in de Mid Size-klasse. Dit is de eredivisie van de RoboCup-competitie waar robots volledig zelfstandig voetballen zonder menselijke tussenkomst. Wissels en tussentijdse reparaties (zgn. blessurebehandelingen) zijn wel toegestaan. Een wedstrijd duurt tweemaal 15 minuten waarbij twee teams van elk vijf robots tegen elkaar uitkomen. RoboCup is een wereldwijde organisatie ter ondersteuning van roboticaonderzoek door het uitschrijven van robotvoetbalwedstrijden.

bron: Tech United Eindhoven

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden