Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 14 april 2011 09:13

Anders kijken naar techniek: de Robolero (video)

De welbekende Bolero van Ravel in een choreografie voor robots. Moderem technologie is inzetbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen.

'
1/1

In de komende 20 jaar zal robottechnologie minstens net zo'n snelle ontwikkeling doormaken als de computer in de afgelopen 20 jaar. Dit zal grote invloed hebben op de inrichting van productieprocessen.

De toepassing van robots is niet zomaar de zoveelste fase in de automatisering ervan. Door de vele vrijheidsgraden die deze technologie biedt, vraagt het inpassen ervan om een totaal andere manier van denken over en kijken naar produceren. Het samenspel tussen mens en techniek en daarmee de inrichting van productieomgevingen zal wezenlijk veranderen en er zullen toepassingen worden ontwikkeld, waarvan we ons nog nauwelijks een voorstelling kunnen maken.

In de Inspiration Area op de Mocon, kan de bezoeker aan de hand van beeld en geluid, ervaren wat deze nieuwe benaderingen in de toekomst kunnen betekenen voor productieomgevingen. Studenten geven hier diverse demo's van robottoepassingen.

bron: Mocon

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden