Laatste nieuws:

ROTTERDAM, 16 maart 2011 16:13

Flinke uitbreiding bij Rolls-Royce in Pernis

Rolls-Royce, een van de grootste aanbieders van aandrijfsystemen, heeft vandaag zijn uitgebreide en gemoderniseerde Marine Service Centre in het Rotterdamse havengebied officieel geopend. Tevens werden de kantoren grondig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Met de verbouwing en uitbreiding van het complex was een investering van ruim twee miljoen euro gemoeid.

'
1/1

De investering is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een wereldwijd netwerk van Marine Service Centres. Dat netwerk omvat momenteel reparatie- en onderhoudsactiviteiten in 34 landen, waar klanten terecht kunnen voor 24/7 ondersteuning.

Het Marine Service Centre van Rolls-Royce in Pernis, dat in 2001 werd geopend, heeft een flinke uitbreiding ondergaan. De oppervlakte van de werkplaats werd uitgebreid naar 1500 vierkante meter en de apparatuur voor onderhoud en reparatie aan motoren en andere equipment werd gemoderniseerd.

"Rolls-Royce gaat door met investeringen in haar wereldwijde netwerk voor onderhoud en reparatie", zei Martin Hall, vice-president Commercial Services van Rolls-Royce Marine tijdens de officiële opening van de hal. "De nieuwe state-of-the-art faciliteit in Rotterdam, een van de drukste havens ter wereld, stelt ons in staat om beter in te spelen op de behoefte van onze klanten in de scheepvaart, de offshore-industrie en de marine. Scheepseigenaren zoeken naar mogelijkheden om de beschikbaarheid van hun schepen te optimaliseren. Wij ondersteunen hen daarbij met een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide onderhoudstechnici, state-of-the-art onderhoudswerkplaatsen en lange termijn service- en onderhoudscontracten."

Scheepvaart en offshore

Het Marine Service Centre in Pernis bedient een groot aantal klanten in de commerciële scheepvaart en de offshore-industrie, maar ook de Koninklijke Nederlandse Marine. Het Service Centre kan de complete range Rolls-Royce diesel- en LNG-motoren, trusters, stuurinrichtingen, lieren en schroeven repareren en onderhouden. De engineers van Rolls-Royce voeren ook onderhoud en reparaties uit aan boord van schepen en in sommige gevallen wordt belangrijk onderhoud onder water uitgevoerd zodat schepen niet in een droogdok hoeven te liggen.

Regionaal centrum

De Rolls-Royce vestiging in Pernis biedt momenteel werk aan 70 mensen. Twee jaar geleden waren dat er nog pas vijftig. Behalve de planning en uitvoering van service en onderhoud door heel Europa is de vestiging ook een regionaal centrum voor marketing en sales van het hele assortiment producten van Rolls-Royce Marine.

Rolls-Royce is momenteel ook bezig met de bouw van Marine Service Centres in Hamburg en het Poolse Gdynia, die in de zomer officieel geopend worden. Eind 2009 werd een Marine Service Centre in het Italiaanse Genua geopend.

bron: Rolls Royce

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden