Laatste nieuws:

ARNHEM, 11 februari 2011 11:03

Europa en Gelderland investeren in energie- en milieutechnologiekennis

De provincie Gelderland kent € 540.000 Europese subsidie en € 360.000 financieringsondersteuning toe vanuit het klimaatprogramma voor het optuigen van het Gelders Transitie Centrum.

'
1/1

Stichting kiEMT zet in samenwerking met energiekennisbedrijf Kema en Wageningen Universiteit en Researchcentrum het zogenoemde Gelders Transitie Centrum (GTC) op voor het initiëren, ondersteunen en versnellen van doorbraakprojecten in de energie- en milieutechnologiesector. Hiervoor ontvangt Stichting kiEMT een Europese subsidie van  € 540.000 op basis van het stimuleringsprogramma ‘GO Gebundelde innovatiekracht', aangevuld met € 360.000 provinciale financieringsondersteuning vanuit het klimaatprogramma.

Kennis benutten

Het doel van deze investering is om kennis in de regio te binden en te benutten om de hooggespannen milieu- en energiedoelstellingen in 2020 te kunnen bereiken (20% minder energieverbruik en 20% minder CO2-uitstoot, 20% meer duurzame energieopwekking). Het GTC zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de opbouw van kennis voor de realisering van de klimaatdoelstellingen van de provincie.

De provincie Gelderland heeft in haar Contourennota Integraal Programma Klimaatbeleid "Aanpakken en aanpassen' aangegeven welke de beleidsterreinen zijn waarop zij haar doelstellingen bij uitstek gerealiseerd wil zien. Deze zijn energietransitie in de gebouwde omgeving, duurzame mobiliteit en biobased economy.

De activiteiten van het GTC zullen worden uitgevoerd door een samenwerkingsverband van Kema, Wageningen Universiteit en Researchcentrum en Stichting kiEMT. De zo verkregen kennis zal in samenwerking met de vele partners van de drie samenwerkende partijen via projecten worden gerealiseerd.

4 O's

In het GTC werken onderzoek, onderwijs, overheid en ondernemers (de 4 O's) samen in projecten om via kennisbundeling en -creatie oplossingen te vinden voor vraagstukken op het gebied van energieverbruik, CO2-uitstoot en duurzame energieopwekking. De kracht van het GTC is gebaseerd op het netwerk van vooraanstaande Gelderse bedrijven en kennisinstellingen; GTC is gericht op het realiseren van technische en marktgeoriënteerde doorbraakprojecten, gebruikmakend van huidige en nieuwe kennis. Deze doorbraken moeten worden gerealiseerd door nieuwe ideeën te ontwikkelen via ‘state of the art' (demo) projecten. Op mondiaal, Europees, nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau moet de samenwerking binnen het GTC een forse bijdrage leveren aan de Gelderse duurzaamheidsambities van de 4 O's.

bron: Kema

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden