Laatste nieuws:

DEVENTER, 26 januari 2011 16:43

Frisse wind met FEDA-sectie Air Solutions

Het imago van pneumatiek en vacuümtechniek staat onder druk. Onvoldoende hightech, ondergeschikt aan elektrische aandrijvingen en duur lijkt de heersende opinie. Om de markt te laten zien dat de pneumatiek en vacuümbranche echter bruist van de innovatieve ontwikkelingen en mogelijkheden is - onder de paraplu van FEDA - de sectie Air Solutions gestart.

Tom Kokke: Bedrijven die meten, gebruik maken van moderne (energiezuinige) gereedschappen en componenten, weten waar potentiële verbeteringen zijn te behalen.'
Tom Kokke: Bedrijven die meten, gebruik maken van moderne (energiezuinige) gereedschappen en componenten, weten waar potentiële verbeteringen zijn te behalen.
1/1

Tijdens een rondetafelconferentie lieten leveranciers uit de pneumatiek-, vacuüm- en persluchtsector zien dat ze willen samenwerken om pneumatiek en vacuüm positief op de kaart te zetten. Het discussiegezelschap bestond uit negen afgevaardigden van bekende pneumatiek-, vacuüm- en compressorleveranciers en -producenten. Om de deelnemers te prikkelen, werden verschillende beweringen op tafel gelegd die tégen oplossingen met het medium lucht spreken. Direct ontstond er een soort saamhorigheid waarin de rationele argumenten elkaar in een rap tempo opvolgden omdat de vooroordelen met dezelfde snelheid van tafel konden worden geveegd. Zónder overigens de realiteit uit het oog te verliezen.

Niet duur en oubollig

Perslucht en vacuüm zijn duur is bijvoorbeeld een veel gehoord vooroordeel. Tom Kokke, directeur van Berko compressoren: "Natuurlijk kost het opwekken van vacuüm of perslucht geld, maar het is inmiddels ook duidelijk geworden dat de gebruiker voor een belangrijk deel zelf verantwoordelijk is voor het terugdringen van de kosten. Wanneer compressoren optimaal worden gebruikt, bijvoorbeeld door de opgewekte warmte opnieuw te gebruiken voor andere doeleinden, zijn de kosten aan het eind van de rit minder hoog dan veelal wordt aangenomen."

Ook wil de sectie Air Solutions gráág af van het imago ‘oubollig' te zijn. John Hoek, Regional Sales Engineer en Distributor Manager van Asco Numatics: "Pneumatiek zou achterhaald zijn, maar ondertussen zie je dat de technologie nog steeds breed wordt toegepast. Ik denk dat pneumatiek juiste helemaal niet achterhaald is, maar een bijzonder krachtig medium waarmee véél meer kan dan wordt aangenomen."

Lees een uitgebreid verslag van de rondetafelconferentie in de februari-editie van a&b

bron: a&b

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

26 september 2017 - Gorinchem - IMC Test & Measurement
IMC Test & Measurement Days
27 september 2017 - Coventry (UK), Windmill Village Hotel
FLIR International User Conference
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference
4 oktober 2017 - Rotterdam, Ahoy
Pumps & Valves / Solids
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Energy Exhibition & Conference
9 oktober 2017 - Amsterdam, RAI
Offshore Wind Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden