Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 23 januari 2011 16:42

Opleiding onderhoudsmonteurs in ontwikkeling

Het ROC Midden Nederland ontwikkelt een specialisatieopleiding voor internationale onderhoudsmonteurs. FME is met enkele lidbedrijven vertegenwoordigd in dit project, dat in samenwerking met bedrijven en de Europese partnerlanden Nederland, Italië en Noorwegen wordt vormgegeven.

'
1/1

Technologische bedrijven die machines produceren voor de wereldmarkt hebben voortdurend behoefte aan monteurs die in staat zijn in complexe situaties zelfstandig en effectief op te treden. Momenteel bestaat er nog geen specialisatieopleiding die deze monteurs opleidt.

Competentieprofiel

Op basis van de ervaringen en wensen van deelnemende bedrijven, en de daar werkzame internationale onderhoudsmonteurs, wordt een competentieprofiel ontwikkeld volgens het Europese ECVET systeem. Aan de hand van dit profiel ontwikkelen de betrokken landen een opleiding die op grote lijnen uniform is, maar ingepast kan worden in het nationale onderwijssysteem.

Partners

ROC Midden Nederland werkt als projectleider samen met de Nederlandse bedrijven Blue Print Automation, Style High Tech, Greefa en GMF. Samenwerkingspartners bevinden zich in Italië, Noorwegen, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Meedenken?

ROC Midden Nederland staat open voor belangstellende bedrijven uit de technologische industrie. Wie wil meedenken over deze te ontwikkelen opleiding en/of participeren in dit project kan contact opnemen met het ROC Midden Nederland, Norbert Ruepert, E n.ruepert@rocmn.nl.

bron: FME CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden