Laatste nieuws:

DEN HAAG, 23 januari 2011 16:24

'Kabinet, kom met een integrale visie voor het hoger onderwijs'

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA staat vierkant achter de protestmanifestatie van de studenten, universiteiten en HBO's op vrijdag 21 januari. De door het kabinet voorgestelde bezuinigingsmaatregelen zijn totaal in strijd met de ambities die Nederland èn het kabinet hebben als het gaat om de toekomst van de Nederlandse economie.

'
1/1
Tijdens het spoeddebat, van woensdag 19 januari in de Tweede Kamer, bleek weer dat er binnenkort een plan komt waarin de aanbevelingen vanuit het rapport van de commissie Veerman zijn uitgewerkt. Dit breed gedragen Veerman-rapport over de toekomst van het hoger onderwijs, dat een kwaliteits- en efficiëntieslag ambieert, komt overeen met de visie die KIVI NIRIA al geruime tijd uitdraagt. Wacht als kabinet op dit plan, maak er een integrale visie van en kom nu niet met losse en inconsistente maatregelen.

Bètastudenten dubbel getroffen

Het bedrijfsleven heeft afgestudeerden nodig die zich zowel in de diepte als in de breedte op een zeer hoog niveau hebben ontwikkeld. De maatregelen die nu voorliggen zijn echter gericht op het zo snel mogelijk laten afstuderen van studenten en minder voor excellentie te gaan. Bèta- en techniekstudenten en hun onderwijsinstellingen worden door deze maatregelen bovendien dubbel hard getroffen, daar hun studie wettelijk langer duurt en intensiever is dan andere studies.

Ambitieus blijven 

Landen als Duitsland, Zweden en Denemarken, die boven Nederland staan in de internationale kennis- en innovatielijstjes, investeren juist wel in onderwijs en kwaliteit en blijven dat ook doen. We moeten ons er in Nederland continu bewust van zijn dat wij ook ambitieus willen blijven en dat kan niet zonder te investeren in de talenten voor morgen.

bron: KIVI NIRIA

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden