Laatste nieuws:

HAARLEM, 21 december 2010 10:30

Schneider Electric Nederland richt zich op energiemanagement

Energiebeheer vraagt tegenwoordig steeds meer om een intelligente aanpak. Vanwege deze veranderende marktvraag en de overnames die het concern in de afgelopen jaren heeft gedaan, heeft Schneider Electric interne wijzigingen doorgevoerd. Schneider Electric is vanaf nu onderverdeeld in de business units Energy, IT, Power, Industry en Buildings.

'
1/1

chneider Electric heeft diverse overnames gedaan om totaalleverancier op het gebied van energiemanagement te kunnen worden. Dankzij de overname van APC heeft het bedrijf onontbeerlijke kennis in huis op het gebied van ICT en datacenters. De onlangs aangekondigde overname van Uniflair versterkt de positie op het gebied van precisiekoeling. Areva D complementeert de deskundigheid van Schneider Electric op het gebied van middenspanning. Tot slot heeft het concern Vizelia en D5X overgenomen voor het optimaliseren van prestaties in gebouwen middels gebouwbeheersystemen. Deze consolidatie versterkt Schneider Electric's aanwezigheid in nieuwe economieën, de toegang tot nutsvoorzieningen en de positie in de markt voor Smart Grids, waarvan ook slimme meters een belangrijk onderdeel uitmaken. De naam Areva D is inmiddels gewijzigd in Schneider Electric en opereert vanuit de business unit Energy.

Nieuwe business units

De kern van Schneider Electric wordt gevormd door vijf afdelingen:
- De Energy-business houdt zich bezig met het veilig en betrouwbaar distribueren van energie naar organisaties. Daartoe is de expertise van Schneider Electric en het voormalige Areva D samengebracht tot een afdeling die is gespecialiseerd in energiemanagement en middenstroom. De afdeling ontwikkelt nieuwe oplossingen voor het stroomnet en biedt antwoord op de energievraagstukken waar klanten wereldwijd mee worstelen.
- De IT-business houdt zich zowel bezig met het efficiënt inrichten van data- en netwerkcenters met noodstroomvoorzieningen en koeling units als het integreren van energie-, koeling- en beheeroplossingen.
- Power. Deze business-unit houdt zich bezig met het efficiënt, veilig en betrouwbaar distribueren, beheren en meten van energie binnen een onderneming om zo het beste te halen uit hun energie en meer te doen met minder.
- De Industry-business richt zich op oplossingen voor proces- en machinebeheer. Hiermee zijn industriële bedrijven in staat om nog efficiënter te produceren, de operationele kosten te verlagen en aanzienlijk minder energie te verbruiken.
- Buildings-business richt zich op beheeroplossingen om gebouwen efficiënter, veiliger en comfortabeler te maken. Daarnaast staan het reduceren van het energieverbruik door middel van op maat gemaakte oplossingen en het verlagen van de operationele kosten gedurende de levenscyclus van een gebouw hierbij centraal.

bron: Schneider Electric

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden