Laatste nieuws:

BRUSSEL, 12 december 2010 17:10

China IPR Helpdesk biedt hulp bij ongewenste technologie-overdracht

Steeds meer Europese bedrijven doen zaken met China. Vaak is daarbij sprake van technologieoverdracht naar Chinese instanties en bedrijven zonder wederzijdse instemming. Dit vormt een bedreiging voor de concurrentiepositie van onze bedrijven door oneerlijke concurrentie van Chinese bedrijven.

'
1/1

De Europese Commissie vraagt bedrijven in de technologische industrie om duidelijke voorbeelden van misbruik van intellectueel eigendom. Dit stelt de Commissie beter in staat de belangen van de sector te behartigen.

Seminar

Onlangs had in Brussel een seminar plaats om bedrijven uit de industriële sector te attenderen op de belangen en problemen waar Europese bedrijven mee worden geconfronteerd. De juridische aspecten, analyse van verschillende aspecten van technologieoverdracht en de werkzaamheden van de China IPR Helpdesk in Beijing kwamen uitgebreid aan bod.

De belangrijkste conclusies op een rij:

  • De Europese Commissie zal dit onderwerp permanent agenderen voor het (bilateraal) overleg met China en blijft het onder de aandacht brengen van belanghebbenden.
  • Het is van belang dat de Commissie duidelijke signalen en bij voorkeur bewijsmateriaal krijgt aangereikt. Pas dan kan de Commissie de belangen van de industriële sector goed behartigen. De Commissie heeft er begrip voor dat veel bedrijven terughoudend zijn bij het verschaffen van bewijsmateriaal, omdat zij vrezen voor represailles en of verlies van hun afzetgebied. Het aanleveren van informatie zou echter een eerste stap voorwaarts kunnen zijn naar een oplossing voor de lange termijn.
  • De Commissie gelooft dat vertegenwoordigers van het Europese bedrijfsleven een preventieve bijdrage kunnen leveren. Het opzetten van netwerken ten behoeve van informatie-uitwisseling en/of bewustwording kan hierbij van belang zijn.
  • Gebruikmaken van bestaande faciliteiten zoals de China IPR SME Helpdesk is van belang voor mkb-bedrijven die tot de Chinese markt toetreden. De China IPR SME Helpdesk in Beijing heeft ruime ervaring in IPR en gerelateerde zaken, waaronder ook technologieoverdracht.

Praktische gids

Op de website van China IPR Helpdesk staan verschillende publicaties over hoe om te gaan met 'Intellectual Property Right' (IPR) in China. U treft er ook een praktische gids over technologieoverdracht in zeven talen, bestemd voor EU bedrijven.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (28)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden