Laatste nieuws:

WOERDEN, ZWOLLE, 5 december 2010 21:57

Mobiliteitsmarkt succes voor werkzoekenden

Vorige week organiseerde Mobiliteitscentrum C3 in Woerden en Zwolle twee mobiliteitsmarkten voor werkloze grafici. Deze werden mogelijk gemaakt door de inzet van zeven kenniscentra. Op de mobiliteitsmarkten kwamen in totaal 360 grafici af. Het doel van deze mobiliteitsmarkten is om de deelnemers te laten instromen in andere branches zoals ondermeer de techniek, waar meer werkgelegenheid voorhanden is.

'
1/1
Tijdens de mobiliteitsmarkten presenteerden diverse kenniscentra hun branche en konden de deelnemers zich inschrijven bij deze kenniscentra. Na inschrijving worden de deelnemers gescreend op hun competenties en voorkennis, zodat hen een aangepast (opleidings)-traject aangeboden kan worden. Deze trajecten worden voor 1 april 2011 afgerond. Het doel is dat alle deelnemers voor die tijd geplaatst zijn in andere sectoren.

Intersectoraal

De mobiliteitsmarkten zijn mogelijk gemaakt door de intersectorale aanpak van de volgende kenniscentra: GOC (creatieve industrie), Kenteq (technisch vakmanschap), SVO (foodsector), PMLF (proces-, milieu-, laboratoriumtechniek en fotonica), KC Handel (handel), Calibris (zorg, welzijn en sport), VTL (transport en logistiek) en Ecabo (Economie, administratie, ICT en veiligheid).

Naast de diverse kenniscentra was ook het UWV WERKbedrijf aanwezig. Er werd een convenant getekend tussen GOC en UWV WERKbedrijf waarin een aantal financiële afspraken voor deze trajecten is vastgelegd.

Traumatisch

FNV-voorzitter Agnes Jongerius opende de mobiliteitsmarkt met een enerverende speech. Terecht noemde zij ontslag een van de drie meest traumatische gebeurtenissen in een mensenleven. En hoopte zij op nieuwe kansen voor alle deelnemers.

Het resultaat van deze aanpak is dat vrijwel alle deelnemers de keuze hebben gemaakt om te gaan werken in een nieuwe sector. Vooral beroepen in de techniek, procesindustrie en administratie waren hierbij erg populair. Van alle deelnemers waren er slechts 15 die nog geen keuze hebben gemaakt. Zij worden hierbij verder begeleid door Mobiliteitscentrum C3.

Vervolgstap

Binnen 48 uur na afloop van de bijeenkomsten hebben de kenniscentra al contact opgenomen met nagenoeg alle deelnemers om de volgende stap in het traject te zetten. Naast enthousiaste reacties van kenniscentra, waren ook de deelnemers positief: ‘Er worden reële kansen geboden en dat biedt hoop', ‘Op deze manier naar andere branches kijken, verkort de lijnen', ‘Je wordt gedwongen je blik te verbreden en je oogkleppen af te doen' waren enkele reacties van deelnemers.

Mobiliteitscentrum C3

Mobiliteitscentrum C3 is een initiatief van FNV-KIEM, CNV Media, KVGO, NUV en wordt uitgevoerd door GOC.

 

bron: Kenteq

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden