VEENDAM, 12 november 2010 10:24

Variass neemt ontwikkel- en productie-activiteiten over van Avel

Variass Electronics uit Veendam, toeleverancier van industriƫle-elektronicaproducten, neemt per 1 januari 2011 de ontwikkel- en productie-activiteiten overnemen van Avel in Kolham

Avel. is samen met het in hetzelfde gebouw gevestigde AP Nederland, onderdeel van Dool Industries, een familiebedrijf met activiteiten in verschillende industrieën. Avel levert aan verschillende bedrijven binnen de groep en daarbuiten, maar gezien de technologische ontwikkelingen en de daarmee gepaard gaande specialisatie, heeft de directie besloten om voor het bedrijf en de medewerkers aansluiting te zoeken bij Variass, een gerenommeerde specialist op dit terrein. Variass zal in de toekomst de bedrijven van Dool Industries blijven toeleveren en gezamenlijk zal gezocht worden naar verdere innovatie en kwaliteitsverbetering. De door Variass overgenomen activiteiten zullen in Veendam worden ondergebracht.

 

Variass, met vestigingen in Leeuwarden en Veendam, heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld van assembleur naar producent en systeemtoeleverancier, waarbij er intensief samengewerkt wordt met de opdrachtgever. Daarbij gaat het om oplossingen op het gebied van ontwikkeling, engineering, productie en assemblage van hoogwaardige klantspecifieke elektronische en mechatronische producten en systemen. Variass werkt voor regionale, nationale en internationale professionele klanten in onder andere de marktsegmenten: defensie, medisch en industrie. Het gaat hierbij om maatwerk, waarbij de diversiteit en complexiteit hoge eisen stellen op zowel het technologische als logistieke vlak. Variass heeft naast ISO en marktgerichte certificeringen een eigen kwaliteitssysteem ontwikkeld dat verder gaat dan de standaard kwaliteitsnormen: 'Variass Connected'.

 

bron: Variass

Foto's:

variass

© Aandrijvenenbesturen.nl