Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 3 november 2010 17:04

STP-kabels zijn superieur voor 10 Gigabit Ethernet

Het eerste onafhankelijke onderzoek ter wereld naar EMC-straling vergelijkt UTP- en STP-kabels en concludeert dat afgeschermde kabels veiliger zijn voor intensief dataverkeer

'
1/1

Draka Communications heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste onafhankelijke onderzoek ter wereld naar de effecten van elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van UTP onafgeschermde UTP kabel en afgeschermde STP kabel in 10 Gigabit Ethernet-verbindingen.

Tijdens praktijktests werden de proefnetwerken blootgesteld aan storingsbronnen die veel voorkomen in kantoren en in computer- en datacentra, zoals portofoons, mobiele telefoons, nabijgelegen stroomkabels en TL-verlichting. De metingen en analyses van het rapport toonden aan dat van de onderzochte systemen (3 verschillende U/UTP-, 1 F/UTP- en 2 S/FTP-kabels) de afgeschermde kabels (F en S) aanmerkelijk minder storingsgevoelig waren voor elektromagnetische velden dan de onafgeschermde kabels.

Inductieve invloeden 

Alle nieuwe kabeltypen zoals cat 6 kunnen uitstekende prestaties leveren, maar aandacht voor externe inductieve invloeden is geboden. Afgeschermde kabels hebben een veel betere overspraak-demping (PS ANEXT, Power-Sum Alien Near-End Crosstalk) en minder koppelverliezen. Het onderzoek toonde eveneens aan dat kabelsystemen met de minste koppelverliezen ook de beste EMC-scores behaalden in (actieve) immuniteitstesten. Het komt erop neer dat koppelverliezen de belangrijkste parameter zijn bij het vergelijken van EMC-karakteristieken van kabelsystemen. Shielded Twisted Pair is daarom de beste garantie voor ‘ongestoord' datatransport in (10 GB Ethernet) datacentra.

Het uitgebreide onderzoek werd gehouden in opdracht van zes grote kabelfabrikanten en uitgevoerd door GHMT AG, een onafhankelijk Duits testlaboratorium, gespecialiseerd in fysieke beveiliging van transmissienetwerken, datacentra en industriële omgevingen. Een kopie van het witboek kan via deze link gedownload worden.

bron: Draka

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden