Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 3 november 2010 17:04

STP-kabels zijn superieur voor 10 Gigabit Ethernet

Het eerste onafhankelijke onderzoek ter wereld naar EMC-straling vergelijkt UTP- en STP-kabels en concludeert dat afgeschermde kabels veiliger zijn voor intensief dataverkeer

'
1/1

Draka Communications heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste onafhankelijke onderzoek ter wereld naar de effecten van elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van UTP onafgeschermde UTP kabel en afgeschermde STP kabel in 10 Gigabit Ethernet-verbindingen.

Tijdens praktijktests werden de proefnetwerken blootgesteld aan storingsbronnen die veel voorkomen in kantoren en in computer- en datacentra, zoals portofoons, mobiele telefoons, nabijgelegen stroomkabels en TL-verlichting. De metingen en analyses van het rapport toonden aan dat van de onderzochte systemen (3 verschillende U/UTP-, 1 F/UTP- en 2 S/FTP-kabels) de afgeschermde kabels (F en S) aanmerkelijk minder storingsgevoelig waren voor elektromagnetische velden dan de onafgeschermde kabels.

Inductieve invloeden 

Alle nieuwe kabeltypen zoals cat 6 kunnen uitstekende prestaties leveren, maar aandacht voor externe inductieve invloeden is geboden. Afgeschermde kabels hebben een veel betere overspraak-demping (PS ANEXT, Power-Sum Alien Near-End Crosstalk) en minder koppelverliezen. Het onderzoek toonde eveneens aan dat kabelsystemen met de minste koppelverliezen ook de beste EMC-scores behaalden in (actieve) immuniteitstesten. Het komt erop neer dat koppelverliezen de belangrijkste parameter zijn bij het vergelijken van EMC-karakteristieken van kabelsystemen. Shielded Twisted Pair is daarom de beste garantie voor ‘ongestoord' datatransport in (10 GB Ethernet) datacentra.

Het uitgebreide onderzoek werd gehouden in opdracht van zes grote kabelfabrikanten en uitgevoerd door GHMT AG, een onafhankelijk Duits testlaboratorium, gespecialiseerd in fysieke beveiliging van transmissienetwerken, datacentra en industriële omgevingen. Een kopie van het witboek kan via deze link gedownload worden.

bron: Draka

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (20)

5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
11 april 2017 - Rotterdam - Ahoy
Maintenance NEXT
19 april 2017 - Den Haag, World Forum
International Robotics Week
24 april 2017 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe
9 mei 2017 - Eindhoven - Evoluon
Safety Event 2017
9 mei 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Maritime Industry 2017
9 mei 2017 - Hengelo - Thales
Virtual reality training & simulatie in de industrie
30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden