AMSTERDAM, 31 oktober 2010 14:55

Elektrische mobiliteit: van verbinding naar beweging

Op 18 november 2010 vindt in Nemo Amsterdam een exclusief evenement plaats waar koplopers op het gebied van elektrische mobiliteit samenkomen met MKB-ondernemers uit dezelfde branche. Geselecteerde partijen met concrete plannen voor gebruik van elektrische producten worden direct gekoppeld aan partijen met een concreet aanbod. De partijen worden uitgedaagd om elkaars behoeften en uitdagingen te leren kennen. Bovendien worden de laatste elektrische mobiele producten ter plaatse gepresenteerd.

"Elektrische mobiliteit staat hoog op de politieke agenda en ondernemers zien hierin toekomst. In de praktijk blijkt het voor veel ondernemers lastig om daadwerkelijk gebruik te maken van deze vorm van vervoer óf om hun klant te overtuigen van het voordeel van elektrisch rijden. Het aanbod matcht nog niet met de vraag. Partijen weten elkaar nog niet goed te vinden. Daar brengt dit evenement verandering in" vertelt Ruben van der Horst, innovatieadviseur bij Syntens. 

Grote marktpotentie

Zeker aan de vraagkant in het MKB heerst veel onzekerheid en onduidelijkheid over de mogelijkheden van elektrisch vervoer. Syntens ziet samen met de gemeente Amsterdam (Amsterdam Elektrisch), de Kamer van Koophandel en het Kansenkanon dat de marktpotentie voor elektrische mobiliteit groot is voor MKB ondernemers.
"Onze doelstelling voor schone lucht was het versneld introduceren van elektrische mobiliteit. We  halen  elektrische auto's hierheen, creëren gunstige randvoorwaarden - zoals een oplaadnetwerk en subsidies - en  zoeken samenwerking met andere overheden en bedrijfsleven. Autoleveranciers komen in 2011 met hun eerste fabrieksmodellen elektrische auto's op de markt en daarmee wordt overstappen op elektrisch gemakkelijker. Het gat tussen vragende en aanbiedende partijen is verkleind, dus nu de taak aan de markt om daadwerkelijk over te stappen op elektrische mobiliteit" zegt Maarten Linnenkamp, projectmanager Amsterdam Elektrisch.

Eerste koplopers bekend

De eerste koplopers die aanwezig zullen zijn tijdens het exclusieve event zijn inmiddels bekendgemaakt: Amsterdam Elektrisch, Segway, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, Het Ebretti/Qwic/Eco-movement cluster, TNT, BAMInfra en Lovers hebben inmiddels toegezegd.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 11 november via Syntens. Kosten voor deelname zijn € 50, dit is inclusief parkeergelegenheid op 2 minuten loopafstand. Het maximum aantal deelnemers is 50, aanmeldingen worden op volgorde van aanmelding geselecteerd. Voor meer informatie http://www.syntens.nl/elektrischemobiliteit

bron: Syntens

Foto's:

amsterdam elektrisch

© Aandrijvenenbesturen.nl