EMMEN, 20 oktober 2010 12:56

Kamerlid Van Hijum bezoekt Geesinknorba

Geesinknorba in Emmeloord kreeg afgelopen week werkbezoek van Eddy van Hijum, kamerlid van het CDA en lid van onder andere de Vaste Kamercommissie van Onderwijs en van Sociale Zaken. Dit bezoek, geïnitieerd door Kenteq, het kennis-, en adviescentrum voor technisch vakmanschap, was bedoeld om Van Hijum een indruk te geven van een goedlopend leerbedrijf waar veel mbo- en hbo-stagiaires en leerlingwerknemers terecht kunnen.

Geesinknorba is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van vuilniswagens en perscontainers. In de totale bedrijfsvoering neemt praktijkleren een belangrijke plaats in, waardoor er veel aandacht is voor opleiden. Het bedrijf realiseert hiermee een grotere instroom van jongeren met een technische achtergrond. En daarnaast geeft zij daarmee invulling aan de verantwoordelijkheid die zij wil nemen om jongeren een goede positie in de maatschappij te laten bereiken. Veel stagiaires en leerlingen waren aanwezig en gingen in gesprek met Van Hijum over hun eigen leer(-werk)traject.

Wetgeving onderbouwen

Door de rondleiding in het bedrijf kreeg Van Hijum een goede indruk van de inspanningen die een bedrijf als Geesinknorba pleegt op het gebied van opleiden. Van Hijum gaf aan zijn ervaring met dit bedrijfsbezoek mee te nemen naar de Tweede Kamer om maatregelen en wetgeving beter te onderbouwen.

bron: Kentew

Foto's:

geesinknorba

Vlnr. Steven Zijlstra (medewerker bij Geesinknorba), Johan Hijnberg (stafmanager Corporate communicatie bij Kenteq), Eddy van Hijum (Kamerlid CDA), Waldo Bominaar (directeur operations bij Kenteq), Auke Meijer (Production Unit Manager bij Geesinknorba), Annet Koens (HR Officer bij Geesinknorba)

© Aandrijvenenbesturen.nl