Laatste nieuws:

EMMEN, 20 oktober 2010 12:56

Kamerlid Van Hijum bezoekt Geesinknorba

Geesinknorba in Emmeloord kreeg afgelopen week werkbezoek van Eddy van Hijum, kamerlid van het CDA en lid van onder andere de Vaste Kamercommissie van Onderwijs en van Sociale Zaken. Dit bezoek, geïnitieerd door Kenteq, het kennis-, en adviescentrum voor technisch vakmanschap, was bedoeld om Van Hijum een indruk te geven van een goedlopend leerbedrijf waar veel mbo- en hbo-stagiaires en leerlingwerknemers terecht kunnen.

Vlnr. Steven Zijlstra (medewerker bij Geesinknorba), Johan Hijnberg (stafmanager Corporate communicatie bij Kenteq), Eddy van Hijum (Kamerlid CDA), Waldo Bominaar (directeur operations bij Kenteq), Auke Meijer (Production Unit Manager bij Geesinknorba), Annet Koens (HR Officer bij Geesinknorba)'
Vlnr. Steven Zijlstra (medewerker bij Geesinknorba), Johan Hijnberg (stafmanager Corporate communicatie bij Kenteq), Eddy van Hijum (Kamerlid CDA), Waldo Bominaar (directeur operations bij Kenteq), Auke Meijer (Production Unit Manager bij Geesinknorba), Annet Koens (HR Officer bij Geesinknorba)
1/1

Geesinknorba is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden van vuilniswagens en perscontainers. In de totale bedrijfsvoering neemt praktijkleren een belangrijke plaats in, waardoor er veel aandacht is voor opleiden. Het bedrijf realiseert hiermee een grotere instroom van jongeren met een technische achtergrond. En daarnaast geeft zij daarmee invulling aan de verantwoordelijkheid die zij wil nemen om jongeren een goede positie in de maatschappij te laten bereiken. Veel stagiaires en leerlingen waren aanwezig en gingen in gesprek met Van Hijum over hun eigen leer(-werk)traject.

Wetgeving onderbouwen

Door de rondleiding in het bedrijf kreeg Van Hijum een goede indruk van de inspanningen die een bedrijf als Geesinknorba pleegt op het gebied van opleiden. Van Hijum gaf aan zijn ervaring met dit bedrijfsbezoek mee te nemen naar de Tweede Kamer om maatregelen en wetgeving beter te onderbouwen.

bron: Kentew

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (18)

24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building
14 november 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
NI Days 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden