Laatste nieuws:

UTRECHT, 6 oktober 2010 17:20

ReSteel International en Machinefabriek Jansen & Heuning winnen Proces Innovatie Prijs 2010

ReSteel International en Machinefabriek Jansen & Heuning hebben de Proces Innovatie Prijs 2010 gewonnen. Dit maakte de jury bekend tijdens de vakbeurs Industrial Processing ,in Jaarbeurs Utrecht.

Petra Smits van ReSteel International  neemt de vakprijs van de Proces Innovatie Prijs in ontvangst.'
Petra Smits van ReSteel International neemt de vakprijs van de Proces Innovatie Prijs in ontvangst.
1/1
ReSteel International won de vakprijs met een schrootscheidingsmachine en Machinefabriek Jansen & Heuning won de publieksprijs met een geautomatiseerd FIBC concept. De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions.                        

Juryvoorzitter Jan van den Broek: "In een wereld met steeds schaarser wordende metalen is de gepatenteerde milieutechnologie van Resteel naar de mening van de jury ‘Fit for the Future' en de terechte winnaar. De innovatieve techniek die is verwerkt in de schrootscheidingsmachine is levensvatbaar gebleken en is volgens de jury een ware stimulans voor het milieu."

"Het FIBC concept van Machinefabriek Jansen & Heuning is daarnaast een terechte winnaar van de publieksprijs. We hopen dan ook dat door het winnen van deze prijs een stimulans om meer aandacht te generen voor het werkende prototype."

Waardering

Petra Smits van ReSteel vindt dat het winnen van de prijs een blijk van waardering is voor een bestaand en werkend idee. "Daarnaast is het een stimulans om te werken aan de doorontwikkeling van de machine." Jur Lommerts van Jansen & Heuning ziet dat geautomatiseerde FIBC in opkomst is. "We hopen dat de relatieve onbekendheid van het product hiermee is doorbroken. Het winnen van de prijs zien wij als een aanjager en op de lange termijn willen wij hier profijt van hebben."

Over de Proces Innovatie Prijs

De Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie, op initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator VNU Exhibitions. Zowel Nederlandse als Belgische bedrijven konden zich voor de prijsvraag inschrijven, die mede wordt ondersteund door Vakblad Bulk. De Proces Innovatie Prijs (PIP) bestaat uit twee awards, namelijk de Vakprijs en de Publieksprijs. De jury stelt de nominaties vast en bepaalt wie van deze de winnaar is van de Vakprijs. Het publiek kon middels een stemming op het internet bepalen welke genomineerde de Publieksprijs in ontvangst zal nemen.

 

bron: Industriële Week

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden