Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 22 september 2010 21:48

Solar Team Twente racet op Europese bodem

Solar Team Twente doet mee aan de eerste editie van de European Solar Challenge in België. Deze unieke race met auto’s op zonne-energie vindt plaats in het weekend van 25 en 26 september. Zes teams strijden om de eerste Europese titel. Solar Team Twente doet mee met de 21Revolution, de auto die in 2009 heeft meegedaan aan de World Solar Challenge in Australië.

'
1/1

Zondags vindt de race plaats op militair vliegveld Zutendaal. Niet alleen de snelheid maar ook de behendigheid van de zonneauto's wordt op de proef gesteld: onder andere slalommen, een remtest en een parkeertest staan op het programma. Aan het einde van de dag wordt bekend gemaakt welk Europees team het behendigst is met de zonnewagen. Teamleider Siebe Brinkhof vertelt, "we zien nu wat de 21Revolution kan, zo komt Australië ook voor ons een stukje dichterbij. Wie weet kunnen we in de toekomst met teams van over de hele wereld strijden in deze challenge".

Voorafgaand aan de challenge staan op zaterdag de zonneauto's van de verschillende teams tentoongesteld in verschillende steden in Nederland, België en Duitsland. In de namiddag verzamelen de zonnewagens in Genk. Na een gezamenlijke tentoonstelling vertrekken de auto's in colonne naar het militaire vliegveld, iets wat nog nooit eerder vertoond is in Europa. Het is voor het Solar Team Twente een leuke manier om betrokken te zijn bij de promotie van duurzaamheid.

De European Solar Challenge is voor de teams een voorbereiding op de World Solar Challenge in Australië. Aan deze 3010km lange challenge tussen auto's uitsluitend aangedreven door zonne-energie, deden afgelopen editie 31 verschillende teams mee. In oktober 2011 staat het Solar Team Twente aan het begin van een vierde deelname aan de World Solar Challenge.

bron: Solar Team Twente

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden