ARNHEM, 22 september 2010 16:40

Internationale waardering voor Automotive Research bij de HAN

De lectoraten Mobiliteitstechnologie en Voertuigmechatronica van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn deze zomer beoordeeld door een visitatiecommissie. Dit is de eerste hbo-onderzoeksgroep in Nederland die is beoordeeld door een internationale visitatiecommissie. Dit past goed in de ambitie van de HAN. De hogeschool wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als een University of Applied Sciences vanuit een Europees perspectief.

De onderzoeksgroep Automotive Research die gevormd wordt door de twee lectoraten kreeg een goede beoordeling. De commissie was onder de indruk van dat wat de relatief kleine, maar sterke onderzoeksgroep in korte tijd heeft bereikt. Ze prijst ook de samenwerking met de beroepspraktijk. Uiteraard gaf de commissie ook een aantal verbeterpunten. Zij adviseert bijvoorbeeld om meer te investeren in Engelstalige bachelorprogramma's en om de samenwerking met internationale universiteiten verder te intensiveren.

Kwaliteitsbewaking

De HAN investeert veel in de kwaliteitsbewaking van haar onderzoeksactiviteiten. Uiterlijk in 2015 zijn alle lectoraten beoordeeld door een externe onafhankelijke onderzoekscommissie. Dit zijn niet allemaal internationale visitaties. Alleen onderzoeksgroepen en lectoraten met een internationaal werkveld krijgen een beoordeling van een internationale commissie.

Validatie

Naast de onderzoeken van de visitatiecommissies krijg de HAN in 2011 ook bezoek van de VKO, de landelijke validatiecommissie voor  kwaliteitszorg van onderzoek. Deze commissie onderzoekt vooral het systeem van kwaliteitszorg dat de hogeschool gebruikt.

bron: HAN

Foto's:

han

© Aandrijvenenbesturen.nl