Laatste nieuws:

ARNHEM, 22 september 2010 16:40

Internationale waardering voor Automotive Research bij de HAN

De lectoraten Mobiliteitstechnologie en Voertuigmechatronica van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn deze zomer beoordeeld door een visitatiecommissie. Dit is de eerste hbo-onderzoeksgroep in Nederland die is beoordeeld door een internationale visitatiecommissie. Dit past goed in de ambitie van de HAN. De hogeschool wil zich de komende jaren verder ontwikkelen als een University of Applied Sciences vanuit een Europees perspectief.

'
1/1

De onderzoeksgroep Automotive Research die gevormd wordt door de twee lectoraten kreeg een goede beoordeling. De commissie was onder de indruk van dat wat de relatief kleine, maar sterke onderzoeksgroep in korte tijd heeft bereikt. Ze prijst ook de samenwerking met de beroepspraktijk. Uiteraard gaf de commissie ook een aantal verbeterpunten. Zij adviseert bijvoorbeeld om meer te investeren in Engelstalige bachelorprogramma's en om de samenwerking met internationale universiteiten verder te intensiveren.

Kwaliteitsbewaking

De HAN investeert veel in de kwaliteitsbewaking van haar onderzoeksactiviteiten. Uiterlijk in 2015 zijn alle lectoraten beoordeeld door een externe onafhankelijke onderzoekscommissie. Dit zijn niet allemaal internationale visitaties. Alleen onderzoeksgroepen en lectoraten met een internationaal werkveld krijgen een beoordeling van een internationale commissie.

Validatie

Naast de onderzoeken van de visitatiecommissies krijg de HAN in 2011 ook bezoek van de VKO, de landelijke validatiecommissie voor  kwaliteitszorg van onderzoek. Deze commissie onderzoekt vooral het systeem van kwaliteitszorg dat de hogeschool gebruikt.

bron: HAN

Reacties (1)

knap werk! proficiat aan al de medewerkers van de HAN voor het realiseren van dit onderzoek. Hier is nood aan in de autosector.

Stijn

28-09-2010 op 19:13

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden