Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 12 september 2010 22:59

FME-voorzitter Kamminga: Huidige ontslagrecht is asociaal

“Het huidige ontslagrecht is asociaal”. Dit stelt FME-voorzitter Jan Kamminga in zijn weeklog. Volgens Kamminga dreigt “een steeds verdergaande tweedeling, een ongewenste combinatie van enerzijds een geheel starre arbeidsmarkt en anderzijds een volstrekt flexibel personeelsbestand. Die situatie is ongewenst voor zowel werkgevers als werknemers.”

Jan Kamminga'
Jan Kamminga
1/1

Kamminga schrijft dat het voor zowel werkgevers als werknemers dringend gewenst is dat op een evenwichtige wijze flexibiliteit wordt ingebouwd om slagvaardig te kunnen opereren in de wereldwijde economische verhoudingen. "De afgelopen jaren hebben wij gezien dat ondernemers door het huidige starre ontslagrecht nieuwe wegen zijn gaan bewandelen. Werkgevers die, door de situatie gedwongen, vooral met ‘flexibele schillers' werken, investeren minder in scholing en opleiding, wat de mensen noch de kwaliteit van de bedrijfsvoering ten goede komt. Bovendien zien deze werkgevers zich geconfronteerd met extra kosten die kunnen oplopen tot twintig procent. En dan heb ik het nog niet over de administratieve en organisatorische rompslomp."

Trots?

De FME-voorzitter refereert aan de honderdduizenden mensen die sinds de crisis zonder werk zijn geraakt "en zij tellen nog niet eens mee in de officiële werkloosheidscijfers. Ondertussen zijn wij trots op het lage werkloosheidspercentage in Nederland." Kamminga doet een oproep het ontslagrecht nu te flexibiliseren, "nu het nog kan".

Lees het volledige weeklog hier.

bron: FME-CWM

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Pilz Nederland

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden