Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 12 september 2010 22:51

Impuls voor ontwikkeling elektrisch rijden

Om de ontwikkeling van elektrische auto’s in Nederland verder te stimuleren, stelt minister Van der Hoeven (EZ) € 3,5 miljoen extra beschikbaar. Dit bedrag komt bovenop de € 15 miljoen die de minister eerder hiervoor vrijmaakte. Dat maakte Van der Hoeven bekend tijdens de opening van het Europese hoofdkantoor van CT&T in Amsterdam, een Zuid-Koreaans bedrijf dat zich richt op de productie van elektrische auto’s en bussen.

'
1/1

Van der Hoeven nodigt Nederlandse bedrijven uit plannen in te dienen die aansluiten bij internationale ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden. De nadruk ligt op projecten die snel kunnen worden gerealiseerd. Zij moeten passen binnen thema's als batterijtechnologie en (bots)veiligheid.

Sleutelgebied

Het extra geld dat Van der Hoeven beschikbaar stelt, komt uit het innovatieprogramma High Tech Automotive Systems (HTAS), een van de sleutelgebieden van het kabinet. HTAS richt zich op automobiliteit duurzaam te maken en de economie een structurele impuls te geven.

Werkgelegenheid

CT&T is een Zuid-Koreaans bedrijf gericht op de productie van elektrische auto's en bussen. Het bedrijf gaat in Amsterdam haar Europese hoofdkantoor vestigen, inclusief Marketing & Sales. Op dit moment zijn er bijna 100 Zuid-Koreaanse bedrijven in Nederland. Zij investeren in Nederland om de Europese markt te veroveren en te bedienen.

Veel van deze bedrijven hebben hun logistiek overgedragen aan Nederlandse logistieke bedrijven. Naast extra werkgelegenheid zorgt de komst van buitenlandse bedrijven voor een groter vermogen om te vernieuwen. Buitenlandse bedrijven zorgen voor 24 procent van de totale toegevoegde waarde van het bedrijfsleven.

'Nederland profiteert van een economie die open staat voor de buitenwereld,' aldus Van der Hoeven. ‘Uit berekeningen blijkt dat de groei van de Nederlandse economie voor een derde afhankelijk is van de wereldhandel. Van de Nederlanders werkt 15 procent (meer dan 700 000) voor een buitenlandse bedrijf. Economische gezien kunnen we gewoon niet zonder het buitenland.'

Duurzame mobiliteit

De overheid investeert in duurzame mobiliteit zodat de lucht schoner wordt, de CO2-uitstoot afneemt en het milieu wordt gespaard. Onderdeel hiervan is dat betaalbaar en betrouwbaar elektrisch rijden in de komende jaren voor iedereen toegankelijk wordt.

Het Formule E-team schept hiervoor de voorwaarden. Het team realiseert doorbraken in onder meer infrastructuur, accu's, en beschikbaarheid. In het Formule E-team werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen onder voorzitterschap van Maurits van Oranje.

Bekijk hier een video over de elektrische auto van CT&T

bron: Ministerie van Economische Zaken

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (26)

30 mei 2017 - Utrecht - Jaarbeurs
Electronics & Applications
30 mei 2017 - Neurenberg - Messezentrum
Sensor+Test 2017
31 mei 2017 - Veldhoven - Koningshof
Materials 2017
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Electric & Hybrid Marine World Expo
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Marine Maintenance World Expo en Conferentie
6 juni 2017 - Amsterdam, RAI
Autonomous Ship Technology Symposium
7 juni 2017 - Helmond, Automotive Campus
Automotive Congress 2017
13 juni 2017 - 's-Hertogenbosch
ATEX & Process Safety congres 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden