Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 12 september 2010 22:41

Conferentie in Amsterdam luidt nieuwe fase in voor CO2-afvang, transport en opslag

Onder het motto ‘Van onderzoek naar realisatie’, zullen 1500 internationale experts van 19 tot 23 september 2010 in Amsterdam discussiëren over het afvangen, transporteren en opslaan van kooldioxide. In een fase waarin grote demonstratieprojecten worden voorbereid, staat de technologische ontwikkeling voorop. Daarnaast spelen andere aspecten een steeds belangrijkere rol, zoals veiligheid, financiering, regelgeving, publieke acceptatie en het effect op klimaatverandering.

'
1/1

De Greenhouse Gas Technologies Control Conference (GHGT-10) is de belangrijkste internationale conferentie op het gebied van afvang, transport en opslag van CO2 (Carbon Capture and Storage, CCS). Op de conferentie bespreken 250 sprekers in 7 parallelle sessies de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied.

Prominenten Bo Diczfalusy (Director of Sustainable Energy Policy and Technology, IEA, Paris, France), Hans van der Vlist (Secretaris-Generaal van VROM) en oud-premier Ruud Lubbers (Rotterdam Climate Initiative) geven hun visie op de actuele ontwikkelingen. Daarnaast zijn onder andere Anders Levermann (Potsdam Institute for Climate Impact Research), Keywan Riahi (IIASA/GEA, Oostenrijk) en John Gale (IEA GHG, Groot-Brittannië) keynote sprekers.

Over GHGT

De GHGT reeks van conferenties is het meest vooraanstaande wetenschappelijke platform over onderzoek naar het afvangen, transporteren en opslaan van CO2 die vrijkomt bij energieopwekking en industriële activiteiten. Deze keten van technologieën wordt, naast energiebesparing en duurzame energie, gezien als een belangrijke optie voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen en daarmee het voorkomen van ernstige klimaatverandering.

Sinds de eerste conferentie over dit onderwerp (in 1992, ook in Amsterdam) is de kennis over CCS substantieel gegroeid. Veel landen, waaronder Nederland, hebben onderzoeksprogramma's opgestart en steunen proef- en demonstratieprojecten voor onderdelen van CCS. De 10e editie van de GHGT wordt georganiseerd door Ecofys, het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), TNO en de Universiteit Utrecht, met steun van het Greenhouse Gas Research and Development programma van het Internationaal Energie Agentschap (IEA GHG).

Status CCS

De technologie bevindt zich nu in de fase van voorbereiding van grootschalige demonstraties. In december 2009 heeft de Europese Commissie een bedrag van in totaal een miljard euro toegezegd voor financiële steun aan zes projecten. Daarnaast heeft de Europese Commissie in de komende jaren nog een fonds van ongeveer vier miljard euro beschikbaar gesteld voor demonstratieprojecten voor (onder andere) CCS.

bron: ECN

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (29)

6 september 2017 - Den Haag
10 jaar Platform Schone Scheepvaart
12 september 2017 - Hilvarenbeek, Hilvaria Studio’s
AluminiumNext
13 september 2017 - Garching (D), FZG, TU München
7th International Conference on Gears 2017
19 september 2017 - Hardenberg - Evenementenhal
Technische Industriële Vakbeurs
21 september 2017 - Vianen, Pilz Nederland
Vrouwen in de techniek
28 september 2017 - Barneveld, Midden Nederland Hallen
Business Software Event 2017
3 oktober 2017 - Maarssen, De Fabrique
Engineering in Food and Beverage
4 oktober 2017 - Eindhoven, Van der Valk Hotel
Software-Centric Systems Conference

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden