, 22 augustus 2010 16:22

Applicatie om keuringsstatus gereedschappen bij te houden

Voor technisch georiƫnteerde bedrijven die inzicht willen krijgen in de keuringsstatus van hun gereedschappen is een nieuwe applicatie ontwikkeld.

‘Gereedschapbeheer.nl' biedt een overzicht van alle beschikbare gereedschappen, van meetapparatuur tot elektrische apparaten tot hijsmiddelen. Het pakket is als ‘SaaS' (‘Software as a Service') beschikbaar via internet op basis van een abonnementsbijdrage.

Gereedschapbeheer.nl' is een SaaS-applicatie die wil inspelen op de registratie- en keuringsverplichtingen die bedrijven voor hun gereedschappen hebben op grond van Arbo-wetgeving, ISO-richtlijnen en VCA-voorwaarden (Veiligheid, Gezondheid, Milieu). Het gaat hierbij vooral om technisch georiënteerde bedrijven die gereedschappen gebruiken die regelmatig keuring of kalibratie vereisen, hetzij door eigen personeel hetzij door een keuringsdienst.

De applicatie maakt het mogelijk de keuringsstatus en locatie van een gereedschap altijd up-to-date te houden. De software stuurt de betrokkene tijdig een e-mailbericht als keuring of kalibratie van een gereedschap nodig is.

Ook maatwerk 

Een dergelijke applicatie was nog niet eerder op de markt, aldus Edwin Meijer van Meijer Automatisering in Heerhugowaard. Meijer heeft inmiddels bedrijven als Cofely en Shell als klant. Hij mikt met het product op onder andere de bouwwereld, de installatiewereld, de maakindustrie en de procesindustrie. Desgewenst is ‘inhouse'-maatwerk mogelijk zonder SaaS-karakter.

Invoer van gegevens voor een specifiek gereedschap hoeft binnen de software niet steeds opnieuw en gebeurt aan de hand van voorgedefinieerde basismodellen. Testgegevens op basis van testnorm NEN3140 kunnen rechtstreeks naar de applicatie ge-upload worden. Een NEN3140-tester leest in dat geval het gereedschap in via een barcode of RFID-tag en werkt de testprocedure af. Hierna stuurt de tester de meetgegevens en keuringsresulaten direct door naar de applicatie.

bron: Gereedschapbeheer

Foto's:

gereedschapbeheer

© Aandrijvenenbesturen.nl