Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 18 augustus 2010 13:26

Sterke inbreng Twente in internationaal onderzoek naar sensornetwerken

Sensoren worden steeds meer ingezet om ons leven veiliger, comfortabeler en gemakkelijker te maken. Maar hoe haal je méér en betere informatie uit netwerken van sensoren die met elkaar communiceren? Dat is een vraag die de Universiteit Twente, samen met een internationaal consortium van bedrijven en kennisinstellingen wil beantwoorden. In het project MC Impulse participeren onder meer Thales Nederland en de UT-spinoff Xsens Technologies.

'
1/1

Voor de beveiliging van luchthavens of grote evenementen, bij het monitoren van gevaarlijke stoffen, in de gezondheidszorg: voor sensoren die op een intelligente manier met elkaar communiceren, liggen vele toepassingen in het verschiet. Dat kunnen simpele temperatuur- of bewegingssensoren zijn, maar ook geavanceerde camera's, radar of versnellingssensoren. Het is de kunst om alle informatie die de sensoren samen verzamelen, zo goed mogelijk uit het netwerk te halen. Daarvoor zijn geavanceerde technieken nodig voor dataverwerking. Op die technieken gaat het project MC Impulse zich richten. De kennisinstellingen die participeren, naast de UT, zijn Lancaster University, Linköping University en het Fraunhofer Institut FKIE. Vanuit het bedrijfsleven doen, naast Thales en Xsens, ook Saab en Rinicom mee.

Internationaal

Vanuit de Universiteit Twente neemt de groep stochastische systeem- en signaaltheorie van prof. Arun Bagchi deel aan het project. Deze groep maakt deel uit van het Centrum voor Telematica en Informatietechnologie (CTIT) van de UT. De wetenschappelijke leiding van MC Impulse is in handen van dr. Yvo Boers, die verbonden is aan deze onderzoeksgroep en ook werkzaam is bij Thales. MC Impulse maakt deel uit van het Marie Curie Initial Training Network van de EU, bedoeld om de mobiliteit van jonge onderzoekers te stimuleren. Om die reden gaan in Twente vijf buitenlandse onderzoekers, uit Frankrijk, Brazilië, Spanje, Griekenland en China, aan de slag: drie bij Thales, één bij Xsens en één bij de UT.

Meer info over dit project is te vinden op  http://mcimpulse.isy.liu.se/

bron: Universiteit Twente

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden