, 18 augustus 2010 13:08

Snel door de toltunnel

Sinds deze zomer zijn alle tollanen van de Westerscheldetunnel overgezet op nieuwe techniek. Door de combinatie van het elektronische betaalsysteem TIPS (Transaction and Information Processing System) en de ‘t-tag' is de betrouwbaarheid van de apparatuur en de snelheid van de afwikkeling van de transacties verder toegenomen. Dit zorgt voor een comfortabele passage op het tolplein.

"De techniek lijkt zo simpel, maar een voertuig nauwkeurig genoeg in de juiste categorie klasseren, zonder menselijke tussenkomst, is niet eenvoudig" vertelt Technolutions projectmanager Winifred Roggekamp. "Waar de t-tag alleen de passage registreert, bepaalt de techniek achter het tolplein in een milliseconde tot op de trekhaak precies de lengte en hoogte van het voertuig. Deze functionaliteiten doen het zelfs nog bij een snelheid tot 100 km/u."

Technolution heeft in opdracht van Movenience TIPS speciaal voor de t-tag transacties ontwikkeld. Dit systeem zorgt ervoor dat gegevens van passerende voertuigen automatisch worden doorgegeven aan de backoffice. Vanuit de backoffice worden de transacties afgehandeld. Het systeem wikkelt niet alleen de toltransacties af, maar is ook inzetbaar bij andere autogerelateerde betalingen in bijvoorbeeld parkeergarages of bij tankstations.

bron: Technolution

Foto's:

tolplein

Tolplein van de Westerscheldetunnel

© Aandrijvenenbesturen.nl