Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 16 augustus 2010 08:57

RAB Themadag: 'Heeft metaal in de Benelux toekomst zonder industriële robots?'

Industriële robotica wordt veel toegepast in de automotive sector. Industriële robots kunnen echter ook veel ander werk in de metaalsector op efficiënte wijze aanpakken; denk aan verspanen of het buigen van plaat.

 '
1/1
Op 14 oktober 2010 organiseert de vereniging Robotics Association Benelux (RAB) een themadag speciaal voor geïnteresseerden in industriële robottoepassingen in de metaal sector.

Op deze themadag zullen leden van de RAB de vele toepassingen aan de bezoeker presenteren. Enkele klanten van RAB leden zullen vertellen over hun ervaringen met industriële robots. Ook wordt er aandacht besteed aan de jongste ontwikkelingen binnen de verbindings-, omvormings- en vervaardigingstechniek en welke impact dat heeft op flexibele automatisering. Het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) zal zijn visie geven op het flexibel automatiseren van lasprocédés. De ING zal een lezing houden over de ‘economic drivers' voor flexibel automatiseren. Het dagprogramma wordt afgesloten met een plenaire forum discussie.

Samen met enkele toeleveranciers van industriële robotsystemen, die op de themadag zullen exposeren, zullen de RAB leden, met behulp van een afwisselend programma, de vraag beantwoorden of metaal in de Benelux toekomst heeft zonder industriële robots.

De themadag vindt plaats op 14 oktober van 13:00 ... 18:00 uur in Harderwijk, Bouw & Infra Park; aansluitend is er een netwerkdiner plaats bij AWL Techniek in Harderwijk.

Kijk hier voor meer informatie over de RAB en het themadagprogramma.

bron: Robotics Association Benelux

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden