SCHOONHOVEN, 4 augustus 2010 23:05

Eriks Aandrijftechniek lanceert Engineering Challenge 2010

In de aanloop naar de Vakbeurs Aandrijftechniek (5 t/m 8 oktober 2010) lanceert Eriks Aandrijftechniek Schoonhoven (voorheen Elmeq) de 'Eriks Aandrijftechniek Engineering Challenge 2010'. OEM-bedrijven kunnen hiervoor projecten indienen op het gebied van motion control. Elk project wordt door een juryteam van Eriks AT beoordeeld op een aantal punten. Het bedrijf van het winnende project ontvangt een cheque voor 40 engineeringuren ter waarde van maximaal 5000 euro.

De winnaar en de nummers twee en drie krijgen daarnaast een Landrover Experience aangeboden.

"Waarom we deze prijs in het leven roepen? Omdat we hiermee innovatie willen versnellen," zegt Egbert Stremmelaar, directeur van Eriks Aandrijftechniek Schoonhoven. "Beter en sneller innoveren en ontwikkelen betekent immers dat een product of machine sneller op de markt gebracht kan worden. Dat vertaalt zich niet alleen in een voorsprong op de concurrentie, maar ook in betere financiële resultaten. Onze engineers kunnen bedrijven op het gebied van Motion Control gericht ondersteunen en gaan daarbij net even een paar stappen verder."

Persoonlijke ervaren

"De achterliggende gedachte van deze 'Engineering Challenge' is bovendien dat de beste manier om kennis te maken met onze engineeringmogelijkheden, is om deze persoonlijk te ervaren," benadrukt Stremmelaar. "Van 'Insperience' naar 'Experience' dus. Vandaar ook dat we geen geld weggeven, maar engineeringuren. Veel constructeurs denken te snel in concrete oplossingen. Vaak uit gewoonte en/of omdat ze met bepaalde producten en systemen al jaren ervaring hebben. Dat remt innovatie. Onze engineers benaderen elk ontwerpvraagstuk met open vizier en zijn gewend om 'outside the box' te denken. Door in een vroeg stadium nauw met deze experts samen te werken, kunnen bedrijven hun aandrijfsystemen sneller, doelgerichter en effectiever ontwikkelen!"

Inschrijven

Op de website www.elmeq.nl  kunnen geïnteresseerden alles vinden over de voorwaarden van de 'Eriks Aandrijftechniek Engineering Challenge 2010'. Op de website kan ook het inschrijfformulier worden gedownload. Dit moet voor het einde van de Vakbeurs Aandrijftechniek 2010 (dus uiterlijk 8 oktober) volledig ingevuld worden gemaild naar monique.overbeek@eriks-at.nl. Eind oktober/begin november 2010 wordt bekendgemaakt welk bedrijf de engineeringcheque gewonnen heeft en welke drie personen mogen deelnemen aan de Landrover Experience.

bron: Eriks Aandrijftechniek Schoonhoven

Foto's:

challenge

© Aandrijvenenbesturen.nl