Laatste nieuws:

DEN HAAG, 31 juli 2010 22:36

Meer frequentieruimte beschikbaar voor mobiel breedband

Minister van der Hoeven (Economische Zaken) wil extra frequentieruimte beschikbaar maken voor mobiel breedband. Zij wil zo inspelen op de sterke groei in het gebruik van mobiel breedband door onder andere smartphones en mobiel laptopgebruik.

'
1/1

Door de omschakeling van analoge naar digitale televisie-uitzendingen in 2006, ontstond ruimte in de ether dat wel wordt aangeduid als het ‘digitaal dividend'. Een deel van deze vrijkomende frequentieruimte is al in 2006 beschikbaar gekomen voor het verzorgen van digitale televisie-uitzendingen. Vanaf 2012 komt de rest van het digitaal dividend beschikbaar, omdat dan ook in de Nederland omringende landen de omschakeling van analoog naar digitaal wordt afgerond. Van der Hoeven wil in dat verband de 800 MHz-frequentieruimte beschikbaar maken voor mobiel breedbandgebruik.

Belangrijk aandachtspunt is dat  mobiel telecommunicatiegebruik van de ether niet leidt tot overlast voor de consument in de vorm van storing op kabeltelevisie. Agentschap Telecom heeft dit in samenwerking met de Universiteit Twente en in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken onderzocht. De resultaten zijn weergegeven in een rapport dat hier te downloaden is. De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat de kans op storing van kabeltelevisie erg klein is, namelijk 0,056%. In 99,94 % van de gevallen is er dus geen sprake van verstoring van het bekeken tv-signaal. Met de publicatie van het rapport is het onderzoek naar storing op kabeltelevisie door mobiel telecommunicatiegebruik in de 800 MHz band afgerond.

bron: Agentschap Telecom

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

7 maart 2017 - Veldhoven - NH Conference Centre Koningshof
RapidPro 2017
5 april 2017 - 's-Hertogenbosch - Brabanthallen
Automation 2017
9 mei 2017 - nnb
Safety Event 2017

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden