Laatste nieuws:

NIEUWEGEIN, 18 juni 2010 21:51

Slimme meters bedreiging energiebedrijven door explosie aan gegevens

Slimme meters zijn in Nederland sterk in opkomst en worden al door diverse energiebedrijven aangeboden. Mogelijk wordt het gebruik van een slimme energiemeter op termijn verplicht voor alle Nederlandse huishoudens, een wetsvoorstel hiervoor ligt momenteel bij de Tweede Kamer. De uitrol van slimme meters binnen de energiemarkt biedt grote kansen, maar vormt tegelijkertijd een grote bedreiging op het gebied van IT, vindt data-integratiespecialist Informatica.

'
1/1

De IT-systemen van energiebedrijven krijgen moeite met het verwerken van de enorme stroom aan gegevens, wat een negatief effect gaat hebben op klantenservice in het bijzonder en bedrijfsprestaties in het algemeen, stelt Informatica. Dit bedrijf werkt met toonaangevende ondernemingen binnen de Europese en Amerikaanse nutssector.

Explosie 

Slimme meters worden in huizen geïnstalleerd en leveren een constante stroom aan accurate, actuele meterstanden aan het energiebedrijf. Zo kan het energieverbruik van consumenten beter gemonitord worden zodat het verbruik en daarmee de kosten omlaag gaan. Alle gegevens van alle Nederlandse huishoudens bij elkaar opgeteld, levert dit een explosie aan gegevens die de IT-systemen van de energieleveranciers moeten zien te verwerken.

Integratie is cruciaal om de grote hoeveelheid gegevens in goede banen te leiden. Open standaarden zijn hier volgens Informatica de beste oplossing voor. Hierbij moet een voorbeeld worden genomen aan eerdere lessen uit de telecombranche. In eerste instantie hielden telecomaanbieders diverse versies van open standaarden aan, wat leidde tot verwarring, hoge kosten en integratieproblemen. Daarom is dit het juiste moment om open standaarden te creëren die de flexibiliteit en mogelijkheden bieden waaraan de energiesector behoefte heeft.

Actie 

"De inzet van slimme meters gaat zorgen voor een verschuiving binnen de energiesector. Energiebedrijven zullen een stortvloed aan real-time gegevens via hun IT-systemen moeten kunnen verwerken", aldus Charles Race, hoofd verkoop bij Informatica Nederland. "Als ondernemingen deze gegevens niet kunnen beheren, lopen ze het risico dat hun systemen plat komen te liggen. Gezien de omvang en complexiteit van deze op handen zijnde veranderingen, moeten energiebedrijven nu actie ondernemen en hun IT-systemen zo inrichten dat de slimme meter een succes kan worden."

bron: Informatica

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden