LEUSDEN, 16 juni 2010 13:38

'Build your own plant' op HET Instrument

Stel je voor, je bent de manager van een productieplant uit de jaren '60. De concurrentie is moordend, wetgeving rondom emissies worden strenger, grondstof- en energieprijzen worden almaar hoger. Dan is het de hoogste tijd om je productieplant, sneller dan je tegenstanders, naar een state-of-the-art niveau te brengen en te winnen. Tweeduizend bezoekers van de beurs kunnen het management bordspel gratis verzamelen.

Deze setting is de basis van het unieke management bordspel BYOP, Build Your Own Plant. Exposanten op HET Instrument Industriële Automatisering ontwikkelen het spel samen met 999 games (de makers van Kolonisten van Catan). Bezoekers van de beurs kunnen straks in september het spel spelen en meenemen naar huis of nog beter, naar hun bedrijf. DMV, Lassie en Huntsman hebben de belangrijkste Key Performance Indicators (KPI's) aangedragen waar zij hun plant op sturen. In totaal twintig exposanten, leveranciers van industriële automatiseringsoplossingen, hebben elk de effecten van een drietal bestaande producten of diensten vertaald naar deze KPI's. Door als plantmanager slim in te kopen op grondstoffen en de juiste instrumentatie, analyzers en automatiseringsoplossingen te kiezen, kom je uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Complex 

Wim de Boer productmanager bij 999 games is trots op het gemaakte spel. "Het is een complex bordspel geworden waarin de balans moet worden gevonden tussen inkoop van grondstoffen, investeren in productieautomatisering, inzet van personeel en de verkoop van het gemaakte product. Aangezien de investeringsgoederen zijn gebaseerd op werkelijke producten, is het spel ook nog eens bijzonder realistisch geworden."

 

Peter van der Bruggen van Vierpool, een van de deelnemende exposanten aan het spel, is blij met het resultaat van 999 games. "Het is altijd lastig om technologie en de meerwaarde ervan over te brengen naar klanten. Maar met dit spel wordt technologie leuk en zul je echt na moeten denken om te kunnen winnen. Met name de koppeling tussen werkelijkheid en spel is goed gelukt. We kunnen bezoekers op de stand wat vertellen over de rol van het werkelijke product en thuis of op het werk komen ze het product ook nog eens tegen in het spel."

Op de website van HET Instrument kunnen bezoekers  zich registreren en aanmelden voor het verzamelen van het spel.

Van het spel is een animatiefilmpje gemaakt:

bron: FHI

Foto's:

byop

Build your own plant

© Aandrijvenenbesturen.nl