Laatste nieuws:

LEUSDEN, 16 juni 2010 13:38

'Build your own plant' op HET Instrument

Stel je voor, je bent de manager van een productieplant uit de jaren '60. De concurrentie is moordend, wetgeving rondom emissies worden strenger, grondstof- en energieprijzen worden almaar hoger. Dan is het de hoogste tijd om je productieplant, sneller dan je tegenstanders, naar een state-of-the-art niveau te brengen en te winnen. Tweeduizend bezoekers van de beurs kunnen het management bordspel gratis verzamelen.

Build your own plant'
Build your own plant
1/1

Deze setting is de basis van het unieke management bordspel BYOP, Build Your Own Plant. Exposanten op HET Instrument Industriële Automatisering ontwikkelen het spel samen met 999 games (de makers van Kolonisten van Catan). Bezoekers van de beurs kunnen straks in september het spel spelen en meenemen naar huis of nog beter, naar hun bedrijf. DMV, Lassie en Huntsman hebben de belangrijkste Key Performance Indicators (KPI's) aangedragen waar zij hun plant op sturen. In totaal twintig exposanten, leveranciers van industriële automatiseringsoplossingen, hebben elk de effecten van een drietal bestaande producten of diensten vertaald naar deze KPI's. Door als plantmanager slim in te kopen op grondstoffen en de juiste instrumentatie, analyzers en automatiseringsoplossingen te kiezen, kom je uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Complex 

Wim de Boer productmanager bij 999 games is trots op het gemaakte spel. "Het is een complex bordspel geworden waarin de balans moet worden gevonden tussen inkoop van grondstoffen, investeren in productieautomatisering, inzet van personeel en de verkoop van het gemaakte product. Aangezien de investeringsgoederen zijn gebaseerd op werkelijke producten, is het spel ook nog eens bijzonder realistisch geworden."

 

Peter van der Bruggen van Vierpool, een van de deelnemende exposanten aan het spel, is blij met het resultaat van 999 games. "Het is altijd lastig om technologie en de meerwaarde ervan over te brengen naar klanten. Maar met dit spel wordt technologie leuk en zul je echt na moeten denken om te kunnen winnen. Met name de koppeling tussen werkelijkheid en spel is goed gelukt. We kunnen bezoekers op de stand wat vertellen over de rol van het werkelijke product en thuis of op het werk komen ze het product ook nog eens tegen in het spel."

Op de website van HET Instrument kunnen bezoekers  zich registreren en aanmelden voor het verzamelen van het spel.

Van het spel is een animatiefilmpje gemaakt:

bron: FHI

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (6)...

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Pilz Nederland

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (19)

23 oktober 2017 - Aken, RWTH
Optics Week
24 oktober 2017 - Gorinchem, Evenementenhal
Recycling 2017
31 oktober 2017 - Gorinchem - Evenementenhal
Metavak 2017
7 november 2017 - Rotterdam - Ahoy
Europort
8 november 2017 - Bad Salfzuflen (D), Messezentrum
FMB
8 november 2017 - Assen, TT-Hall
Main Industry
9 november 2017 - Nieuwegein, De Kom
Master of Safety
14 november 2017 - Utrecht, Jaarbeurs
Smart Homes & Intelligent Building

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden